Πολιτική

Αποδοτική επισκέψη Χ.Γκουντενούδη στην Νυρεμβέργη

Αποδοτική υπήρξε η επίσκεψη του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη σε Βρυξέλλες και Νυρεμβέργη, από τις 30.3. έως τις 2.4.15.

Ετσι, δύο απορριμματοφόρα προστέθηκαν στο στόλο των δημοτικών οχημάτων της Παιονίας μετά την υπογραφή σύμβασης δωρεάς μεταξύ του δήμου Νυρεμβέργης και Παιονίας από τον δρ. Νόρμπερτ Σύργκερ, υπεύθυνου αντιδημάρχου Νυρεμβέργης και τον Χρήστο Γκουντενούδη.

Η δωρεά έγινε στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνέλευσης και συνεργασίας Ελλήνων και Γερμανών ειδικών, κατά την οποία έλαβε χώρα διήμερο σεμινάριο στην επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων (ASN) της πόλης της Νυρεμβέργης, με θέμα την διαχείριση αποβλήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση υπό την εποπτεία του κου Τόμας Μπράουν, υπεύθυνο του προγράμματος.

Κεντρικό θέμα ήταν η πυραμίδα των προτεραιοτήτων των πέντε απαιτούμενων βημάτων για τη διαχείριση αποβλήτων, σύμφωνα με την ιεράρχηση της νέας ευρωπαϊκή οδηγίας-πλαίσιο, που αφορά την πρόληψη, προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, ανάκτηση και διάθεση των αποβλήτων.

«Με βάση συγκεκριμένα παραδείγματα και επισκέψεις στις σχετικές εγκαταστάσεις, το σεμινάριο έδωσε ένα απτό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοσθεί η αρχή της νέας ιεράρχησης αποβλήτων στη Νυρεμβέργη», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Τον δήμαρχο συνόδευσαν ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Φράγκος, ο διευθυντής διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Ματθαίος Καπνόπουλος και ο προϊστάμενος τμήματος προγραμματισμού Γεώργιος Χαμουρούδης, ο οποίος είχε και την ευθύνη της οργάνωσης του όλου εγχειρήματος από πλευράς δήμου Παιονίας.
Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από Καβάλα και Δράμα καθώς και του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πριν την επίσκεψη στην Νυρεμβέργη ο δήμαρχος Παιονίας μαζί με άλλους σαράντα δημάρχους και δέκα περιφερειακούς συμβούλους από όλη τη χώρα παρακολούθησε στης Βρυξέλλες ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση», που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ευρωβουλευτής της Ν. Δ. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρία Σπυράκη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Γκουντενούδης είχε την ευκαιρία μαζί με άλλους τοπικούς άρχοντες να ανταλλάξει απόψεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να ενημερωθεί για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η κάθε τοπική κοινωνία ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.

Η επίσκεψη στης Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε με μία ακόμη εκδήλωση που διοργάνωσε και συντόνισε η κ. Σπυράκη με το ίδιο θέμα, όπου υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέβησαν σε εκτενή παρουσίαση του εθνικού πλαισίου για την κοινωνική οικονομία αλλά και των ευκαιριών χρηματοδότησης που παρουσιάζονται για τους δήμους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Παράλληλα, αρμόδια στελέχη από την διεύθυνση εκπαίδευσης και πολιτισμού έκαναν αναλυτικές παρουσιάσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Έρασμους πλας» και «Δημιουργική Ευρώπη».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]