Γενικά

Επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση από την δευτεροβάθμια

Δεδομένης της υποχρέωσης, εκ των συνθηκών, γνώσης και χειρισμού ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών πλατφορμών η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς οργάνωσε και υλοποίησε ταχύρρυθμο πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης με αντικείμενο την καλλιέργεια των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών (μόνιμοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής αγωγής) σε διδακτικές προσεγγίσεις και μεθοδολογικά εργαλεία, προκειμένου να καταστεί εφικτή και με ποιοτικούς όρους η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις σχολικές της μονάδες.

Η επιμόρφωση ήταν η πρώτη μιας σειράς σχεδιαζόμενων διαδικτυακών επαφών όλων των σχολείων του νομού μας. και πραγματοποιήθηκε από το χώρο της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς, εξ΄αποστάσεως, το πρωί της Πέμπτης 10.9.20.

Είχε υποχρεωτικό χαρακτήρα και συμμετείχε σ΄αυτή το σύνολο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εν’ όψη της έναρξης των σχολείων.

Υπεύθυνη ήταν η Άννα – Μαρία Παναγιωτίδου, MSc in IT and Systems Technology, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ86, υποδιευθύντρια του 1ου γυμνασίου Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα