Οικονομία

“Παρών” ΕΒΕ ΚΙλκίς σε σεμινάριο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Κιλκίς συμμετείχαν στις 28 και 29.2.20 στο σεμινάριο “”Flipping the ODD’S Χρηματοδοτήσεις – Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα”, που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γ.Δ. EAC και τη δημιουργική ομάδα FLIP, στις Βρυξέλλες, 28 και 29 Ιανουαρίου 2020.

Οι ιδιαιτέρως αξιόλογοι εισηγητές, επικεφαλής γενικών διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετέφεραν στους συμμετέχοντες την εικόνα για τον σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από τον συντονιστή του έργου COCREATE, για τα έργα και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα τρέξουν την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, με εισηγητές από την European Investment Bank και το European Investment Fund.

Τέλος το βράδυ της Τετάρτης 29.01.2020 συμμετείχαν στη εκδήλωση για το κλείσιμο του έργου COCREATE όπου παρουσιάστηκαν, από κάθε εταίρο του έργου, τα αποτελέσματα σε τοπικό επίπεδο/ανά χώρα και τα συνολικά αποτελέσματα του έργου. Το έργο CO CREATE υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του προγράμματος INTERREG MED και τη συμμετοχή 12 εταίρων-φορέων από χώρες μέλη της ΕΕ που αγγίζουν τη Μεσόγειο.

Μετά από 39 μήνες υλοποίησης του έργου, ο συντονιστής εταίρος κ. Roberto Sandrini – Επιμελητήριο Βενετίας, ευχαρίστησε του εταίρους για την ομαλή υλοποίηση του έργου και τα σημαντικά αποτελέσματα που απέφερε σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στόχος του έργου ήταν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραδοσιακών επιχειρηματικών δικτύων / επιχειρήσεων από παραδοσιακούς κλάδους (μηχανήματα, κατασκευές, έπιπλα) στον μεσογειακό χώρο, μέσω της διασύνδεσης με τον δημιουργικό τομέα για τον προσδιορισμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Το έργο προώθησε επίσης την συνεργασία με τη χρήση νέων μεθοδολογιών και εργαλείων και την υλοποίηση πιλοτικών δράσεων που απευθύνονταν σε επιχειρηματικά δίκτυα, σε ΜμΕ και σε φορείς χάραξης πολιτικής.

Το επιμελητήριο Κιλκίς εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Χρήστος Χατζημλάδης, ο β΄ αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Βιολιτζής, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που συμμετείχαν στην υλοποίηση του έργου γενικός γραμματέας Ευθύμιος Παπαδόπουλος, η Ευδοξία Δημητριάδου, ο Στέργιος Στρατέλης, ο Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος και η project manager του έργου Μαρία Καλογερίδου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη