Κοινωνία

«Επίλογος» χρονιάς στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς με επιτυχή εργαστήρια


Μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων με θέμα «Γονιός-Παιδί» ολοκληρώθηκε στο πέμπτο δημοτικό σχολείο Κιλκίς το φετινό καθ’ όλα δημιουργικό σχολικό έτος. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Το κλείσιμο των σημαντικών δράσεων που κάναμε με την έκτη τάξη, στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς, ορίσθηκε να γίνει στο σχολείο, με την μορφή ημερίδας βιωματικών εργαστηρίων γονιού – παιδιού, για το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου, με συμμετοχή των υπευθύνων των προγραμμάτων Χρήστου Δεσποινίδη και Αφροδίτης Ντίνου, των Έφης Γεωργακοπούλου και Μαρίας Χατζηγεωργιάδου, εκπροσώπων του «Νηρέα» Κιλκίς και των γονέων και κηδεμόνων παιδιών της έκτης τάξης. Τα εργαστήρια λειτούργησαν παρουσία του σχολικού συμβούλου γενικής παιδείας Πάρη Παπαδόπουλου, του υποδιευθυντή του σχολείου Κώστα Σακελλαρίου και των εκπαιδευτικών των τάξεων Νατάσας Λαζίδου και Νίκης Παυλίδου, οι οποίες συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχία της ημερίδας.
Τα εργαστήρια αφορούσαν στο πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», το οποίο συντόνιζε ο καθηγητής πληροφορικής του σχολείου μας Χρήστο Δεσποινίδης. Ενημέρωση για την ασφαλή χρήση, αλλά και τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο και επίδειξη δραστηριοτήτων σε λογισμικά που δουλεύουν οι μαθητές στην Πληροφορική, ήταν στα κύρια περιεχόμενα του εργαστηρίου.
Στο πρόγραμμα «Ομοτίμων», που συντόνιζαν οι εκπρόσωποι του «Νηρέα» Έφη Γεωργακοπούλου και Μαρία Χατζηγεωργιάδου, αναπτύχθηκαν δραστηριότητες για να γνωριστούν καλύτερα οι γονείς με τα παιδιά και να συνεργασθούν και το αποτέλεσμα ήταν ευχάριστο και χρήσιμο.
Τέλος, στο πρόγραμμα μετάβασης απο το δημοτικό στο γυμνάσιο, που συντόνιζε η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του σχολείου Αφροδίτη Ντίνου συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης των αλλαγών στη ζωή μας, κατανόησης και συμπαράστασης μεταξύ γονιών και παιδιών. Εκφράσθηκαν απόψεις πολύ ενδιαφέρουσες κοινές αγωνίες και συνήθεις φόβοι κι όλα αυτά συνοψίσθηκαν στο «Δέντρο του ΘΕΛΩ και του ΜΠΟΡΩ».
Η συμμετοχή στη ημερίδα υπήρξε σχεδόν καθολική και οι συμμετάσχοντες παρακολούθησαν με καλή διάθεση κι ανοιχτό μυαλό όλα τα εργαστήρια λαμβάνοντας ενεργό μέρος και εκφράζοντας άνετα απόψεις και απορίες. Η επιτυχία μιας δράσης φαίνεται πρώτα στα πρόσωπα των συμμετεχόντων και εμείς είχαμε τη χαρά και την τύχη να πάρουμε την καλύτερη αξιολόγηση και μια γερή ανατροφοδότηση για να συνεχίσουμε εντατικότερα τις ανοιχτές δράσεις συνεργασίας με γονείς εντατικότερα του χρόνου. Ρίχνοντας μια ματιά στα πρόσωπα καταλαβαίνει κανείς εύκολα για τι μιλάμε…
Ακολούθησε αποχαιρετιστήριο πίτσα – πάρτυ μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών της έκτ ης τάξης όπου είδαμε φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητες της χρονιάς, χορέψαμε και συζητήσαμε σε μια …βόλτα αναμνήσεων για τη χρονιά που περάσαμε μαζί.
Περισσότερα

Δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος, το «διαμάντι» της επιστημονικής έρευνας στον «πόλεμο» εναντίον του καρκίνου

Της Βασιλικής Μιχοπούλου* Ο δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος έχει λάβει έξι φορές υψηλού κύρους χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας σχεδόν […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]