Αθλητισμός

Ευχάριστος «επίλογος» αγωνιστικής περιόδου γιά την «Αθλητική Παιδεία»

Με δύο αθλήτριες και έναν αθλητή εκπροσωπήθηκε «Αθλητική Παιδεία» Αξιούπολης στα πανελλήνια πρωταθλήματα κλασικού αθλητισμού παμπαίδων α΄και παγκορασίδων α΄ (Κ16), οι αγώνες των οποίων διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 11 και 12-7-20 στο εθνικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας.

Η Μαρία Λιακοπούλου κατέλαβε την πέμπτη θέση στο αγώνισμα της σφαιροβολίας με επίδοση 9,78μ., σε πολύ μικρή απόσταση από το βάθρο των νικητριών.

Η Ιωάννα Μαυρίδου κατετάγη έκτη στον δρόμο 80μ., με 11.33 δείχνοντας ότι έχει δυνατότητες για καλύτερους χρόνους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαυρίδου είναι γεννημένη το 2007 και θα «ανεβεί κανονικώς στην κατηγορία παγκορασίδων α΄ την επόμενη αγωνιστική χρονιά, έχοντας καταφέρει φέτος να συμπεριλαμβάνεται στις επτά δρομείς ηλικίας 13 ετών με τις καλύτερες επιδόσεις της χώρας σ’ αυτήν την ηλικία!

Θετική και η εμφάνιση του Δημήτρη Κουϊμτζίδη στο άλμα εις μήκος, όπου κατέλαβε την έβδομη θέση με νέα ατομική επίδοση 5,15μ., δείχνοντας και αυτός ικανός για πολύ περισσότερα πράγματα.

Ο προπονητής Πέτρος Μπλάτσης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιά την αγωνιστική εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών του στους αγώνες και σημείωσε, ότι σε αυτό το χρονικό σημείο τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο η φετινή αγωνιστική χρονιά για το σωματείο, καθώς δεν υπάρχουν προκριθέντες αθλητές και αθλήτριες στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Πρόσκληση προσέλευσης

Με την ευκαιρία αυτή προσκαλεί όσους γονείς ενδιαφέρονται να ασχοληθούν τα παιδιά τους με τον αγωνιστικό στίβο, να τα φέρουν στο στάδιο της Αξιούπολης για να ενταχθούν στα αγωνιστικά τμήματα του σωματείου.

Τα βασικότερα σημεία, στα οποία επικεντρώνεται ο σχεδιασμός της αθλητικής προετοιμασίας των παιδιών της «Αθλητικής Παιδείας», είναι η επιδίωξη της πολύπλευρης ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων και των φυσικών τους ικανοτήτων, η καλλιέργεια του πνεύματος της συνεχούς αυτό-βελτίωσης, της επιμονής και της προσπάθειας, καθώς και η συναναστροφή.

Επιδίωξη επίσης του σωματείου είναι η δημιουργία κλίματος το οποίο ευνοεί πρωτίστως την αγάπη των παιδιών για την ίδια την προπόνηση.

Τα αγωνιστικά αποτελέσματα πρέπει να έρχονται φυσιολογικά, χωρίς να είναι η επίδοση αυτοσκοπός. Αντιθέτως, αυτά πρέπει να είναι απόρροια της αγάπης των παιδιών γιά την ίδια την διαδικασία της προπόνησης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]