Πολιτική

Επικαιροποιήθηκε η εναντίωση του 2012 στην λειτουργία μεταλλείων στα Κρούσια

Στην επικαιρότητα της υπ’ αριθμ. 48/2012 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία εκφραζόταν ρητώς και κατηγορηματικώς η αντίθεση στην λειτουργία μεταλλείων στην περιοχή της δημοτικης ενότητας Κρουσίων (Κρουσσών) προχώρησε με νέα απόφαση το σημερινό διοικητικό συμβούλιο Κιλκίς κατά την διάρκεια της συνεδρίασής του της Δευτέρας 24.4.17.
ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
Μία πρωτοβουλία που ορίσθηκε αναγκαία να αναληφθεί, όπως τονίσθηκε από πλευράς της πλειοψηφίας, καθώς εκτός των άλλων, υπάρχει διαφορετική σύνθεση σε επίπεδο εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και διότι θα πρέπει να συσταθεί εκ νέου μία διαπαραταξιακή επιτροπή γιά να αναλάβει την προσπάθεια αλλαγής των δυσμενών γιά την περιοχή του δήμου Κιλκίς δεδομένων, που αφορούν στον χωροταξιακό του σχεδιασμό και σχετίζονται με τις μεταλλευτικές περιοχές και την περιοχή του ποταμού Γαλλικού, γιά την αλλαγή των οποίων είχε πρακτικά δεσμευθεί ο πρώην υπουργός περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντησή του με εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής, χωρίς, ωστόσο, έως σήμερα να έχει γίνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή.

Κατά της νέας αποφάσεως ψήφισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσογγίδης, που, ως γνωστόν θέτει το θέμα πάνω σε μία διαφορετική (επιστημονική) βάση.

Εξ άλλου, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Θεόδωρος Βαφειάδης, αν και υπερψήφισε την πρόταση, εξέφρασε αντιρρήσεις στο να συζητηθεί αυτή στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας ως άκαιρη την πρωτοβουλία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]