Αθλητισμός

«Είκοσι» αγώνες και νίκες για τον Εύαθλο/Μακεδόνες

Αγώνες είκοσι, νίκες είκοσι και το «άσπρο» του Ευάθλου/Μακεδόνων Πολυκάστρου συνεχίζει να «εκπέμπει υπέρλαμπρο φώς» στο καλαθοσφαιρικό «στερέωμα» του πρωταθλήματος α’ κατηγορίας Κ. Μακεδονίας.

Το «νέον πεδίον δόξης» για το πολυκαστρινό συγκρότημα ήταν το κλειστό γυμναστήριο Αιγινίου όπου υπερίσχυσε του αντιστοίχου του τοπικού Αιγινιακού με 76-61. Ο Εύαθλος/Μακεδόνες ξεκίνησε ορμητικά αιφνιδιάζοντας τον Αιγινιακό και δημιουργώντας σχεδόν αμέσως ασφαλής διαφορά.

Η γηπεδούχος ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει θέλοντας την νίκη για ευνόητους λόγους γοήτρου και προς στιγμήν έδειξε να ανκάμπτει. Όμως η πολυκαστρινή διατήρησε την αυτοσυγκέντρωσή της και μετα το πρώτο δεκαπεντάλεπτο ο αγώνας κύλησε με τον Αιγινιακό να «παλεύει» να μειώνει την διαφορά και τον Εύαθλο/Μακεδόνες να την ξαναφέρνει στα ίδια επίπεδα και σταδιακώς να την διευρύνει με «κινητήριο μοχλό» την «εξοντωτική» άμυνά του.

Το πολυκαστρινό συγκρότημα άντεξε στην πίεση της αντίδρασης του αιγινιώτικού χάρη και στην υπεροχή του σε «βάθος» πάγκου που του επέτρεπε να δίνει περισσότερες «ανάσες» στους παίκτες του. Ωστόσο, η βασική αιτία της νέας επικράτησης του είχε να κάνει απλώς…με την ανωτερότητά του.

Τα δεκάλεπτα:
14-21, 13-15 (ημιχρόνιο 27-36)
13-15, 11-15 (τελικό 51-66)

Η σύνθεση:
Πολυχρονίδης 10 (2τρ.), Ημερίδης 13 (1τρ.), Σιώπκας 11, Πούλος 10, Κούτουλας 9, Μ. Γκαντίδης 4, Βακιρλής 8 (1τρ.), Κηρύκος, Α. Λέφας, Ζεμπεκίδης 1, Βαρβούτας, Καραστογιάννης.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 28.3.15, 18.00, Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου-Αετός Σκύδρας.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα