Γενικά

“Επί τάπητος” θέματα υγειονομικής κάλυψης της δομής της Νέας Καβάλας

Συνάντηση εργασίας είχε το πρωί της Τετάρτης 10.6.20 ο διοικητής του κέντρου προσωρινής διαμονής πολιτών από τρίτες χώρες, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνούς προστασίας στην Νέα Καβάλα Τραϊνός Τρέγκας με τον διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννη Ανδρίτσο.

Κατά την διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στην υγειονομική κάλυψη της δομής, η οποία στην παρούσα φάση πραγματοποιείται με βάση τις επιθυμίες των διαμενόντων στην δομή με την συνδρομή ΜΚΟ, των εκεί αστυνομικών δυνάμεων και του ΕΚΑΒ ,χωρίς πρωτογενή αξιολόγηση των περιστατικών λόγω απουσίας μονίμου δημοσίου ιατρικού προσωπικού.

Γιά το πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού, κυρίως παθολόγου και παιδιάτρου λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών στην δομή, όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο κ.Τρέγκας, έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς, με στόχο να εξευρεθεί μόνιμη λύση.

“Προς το παρόν”, συνέχισε, “τέτοιου επιπέδου υπηρεσίες θα παρέχει στην δομή ιατρός από τον Ερυθρό Σταυρό”.

Γιά το ζήτημα παροχής ιατρικών υπηρεσιών ευρύτερα σε δομές όπως της Νέας Καβάλας, αναφέρθηκε εσχάτως και η γνωστή γιά το σπουδαίο έργο της παγκοσμίως ΜΚΟ των “Γιατρών χωρίς Σύνορα”, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκύπτουν στην υγειονομική υποστήριξη των εν λόγω δομών από πλευράς των οργανώσεων λόγω της εφαρμογή μέτρων “καραντίνας”, όπως αυτή που εσχάτως βίωσε “κουτσουρεμένη” το κέντρο διαμονής της Νέας Καβάλας, διάρκειας μιάς εβδομάδας, και οι οποίες θα πρέπει να τίθενται σε εφαρμογή με φειδώ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]