Γενικά

Επί ποδός τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας για τον αποχιονισμό

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Στη μάχη του χιονιά ρίχθηκε ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κιλκίς ανακόπτοντας τον πυκνό χορό των νιφάδων στο δίκτυο της πόλης και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες οικισμών της ορεινής πλευράς του Κιλκίς.

Με επιχειρησιακό κέντρο το αμαξοστάσιο και υπό το συντονισμό του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, από τις 5 το πρωί ο στόλος των οχημάτων, με ειδικά εξοπλιστικά μέσα, βγήκε στους δρόμους της πόλης για τον αποχιονισμό.

Χειριστές και οδηγοί με τη συνδρομή δύο φορτηγών, αγροτικών οχημάτων και ενός μικρού εκσκαφέα πέρασαν μία και δύο φορές το οδικό δίκτυο ρίχνοντας αλάτι και καθαρίζοντας με μαχαίρι αποχιονισμού το οδόστρωμα. Ένα άλλο συνεργείο επιχείρησε στους ορεινούς άξονες Βάθης – Θεοδωρακίων – Φύσκας – Κεντρικού – Ακροποταμιάς – Μελανθίου ώστε οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται απρόσκοπτα.

Προτεραιότητα δόθηκε στον καθαρισμό υγειονομικών και κοινωνικών χώρων εξυπηρέτησης (Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, φαρμακεία, λαϊκή αγορά Κιλκίς) αλλά και στο εμπορικό κέντρο της πόλης όπου εργαζόμενοι της καθαριότητας και του πρασίνου μοίρασαν σε εμπόρους και επαγγελματίες ποσότητες αλατιού για τη διασπορά του στα πεζοδρόμια και στις εισόδους των καταστημάτων τους.

Για την αποχιονιστική κάλυψη του λεκανοπεδίου Μουριών και της Δοϊράνης έχουν ήδη σταλεί στην περιοχή δύο φορτηγά με αλάτι. Αλατιέρες κινούνται αυτή την ώρα στην περιοχή Μαυρονερίου – Νέου Αγιονερίου ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας μετά τις 4 το απόγευμα οι αλατιέρες θα ξανασκορπίσουν αλάτι στους δρόμους της πόλης και σε χωριά ώστε η ψυχρή λευκή εισβολή να μη σταθεί η αφορμή για να παγώσουν οι δρόμοι και να πετρώσει το χιόνι.

Ο δήμος Κιλκίς συνεργάστηκε με την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, η οποία συμμετέχει και αυτή με μηχανήματα, επιμερίζοντας ζώνες ευθύνης για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση στο έργο αποχιονισμού”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα