Πολιτική

Αδημοσίευτη ομόφωνη απόφαση τοπικής κοινότητα Κιλκίς γιά διαμονή προσφύγων

Την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε μόνιμη ή ημιμόνιμη διαμονή προσφύγων και μεταναστών εντός του αστικού ιστού του Κιλκίς εξέφρασε με ομόφωνη απόφαση των μελών της η δημοτική κοινότητα Κιλκίς.
ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Η απόφαση με αριθμό 22/2016 ελήφθη κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής 1.7.17 αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, γεγονός το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση του συμβούλου Αθανασίου Καρυοφύλλη, που άσκησε κριτική γιά την καθυστέρηση και στην συνέχεια δημοσιοποίησε τόσο την σχετική επιστολή του προς το προεδρείο όσο και την απάντηση του τελευταίου.

Σύμφωνα με αυτή, γιά το θέμα ενημερώθηκαν τόσο ο δήμαρχος Δημητρης Σισμανίδης, οσο και ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Τσογγίδης, ενώ κρίθηκε αναγκαία η επαναδιατύπωση της απόφασης ώστε να περιλαμβάνει και την προαναγγελία κινητοποιήσεων γιά το θέμα και εν συνεχεία να τεθεί υπ’ όψιν του δημοτικού συμβουλίου σε κάποια από τις συνεδριάσεις του.

Οπως δήλωσε στοepiν «Μαχητή» ο κ. Καρυοφύλλης επειδή παρ’ όλα αυτά, και ενώ είχε ήδη περάσει σημαντικό διάστημα η απόφαση δεν τέθηκε υπ’ όψιν του δημοτικού συμβουλίου, ανέλαβε ο ίδιος πρωτοβουλία γι’ αυτό, κάνοντας χρήση διατάξεων του κανονισμού και επέδωσε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 24.4.17 προς ενημέρωσίν των, τόσο την απόφαση υπ’ αριθμ. 22/2016 της τοπικής κοινότητας Κιλκίς όσο και το κειμενο της δικής του επιστολής αλλά και το απαντητικό έγγραφο του προεδρείου.

Συγχρόνως ζήτησε από αυτούς να συζητηθεί το θέμα σε κάποια από τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις ή στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Εως τότε θα εξακολουθεί να υφίσταται η απορία γιατί μία ομόφωνη απόφαση θεσμικου οργάνου της αυτοδιοίκησης με αυτόνομη λειτουργία «στα του οίκου του», ανεξαρτήτως θέματος δεν έτυχε άμεσης δημοσιοποιησης, όπως, βάσει του ισχυόντων κανονισμών, συμβαίνει συνήθως.

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα