Πολιτική

O Θ.Παραστατίδης στο πλευρό επενδυτών φωτοβολταϊκών

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης μετά από ενημέρωση που είχε από αγρότες που επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά συστήματα, σχετικώς με την αυθαίρετη μείωση της τιμής της κιλοβατώρας από πλευράς του αρμοδίου φορέα (ΛΑΓΗΕ ΑΕ), απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης και ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη ζητώντας του να επιληφθεί του θέματος.

Η επιστολή έχει ως εξής :
«Κύριε υπουργέ,
Με την επιστολή αυτή θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα μεταξύ του ΛΑΓΗΕ και ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων αγροτών, οι οποίοι επένδυσαν σε «αγροτικά φωτοβολταϊκά συστήματα».
Ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.) πρόσφατα προχώρησε, όπως ενημερώθηκα, σε μείωση της τιμής της κιλοβατώρας κατά δέκα λεπτά.

Ο λόγος που επικαλείται ο φορέας, είναι η παράλειψη να αποσταλεί από πλευράς αυτών των παραγωγών η βεβαίωση πως είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εντός της προθεσμίας η οποία έληγε στις 31.3.15.

Κύριε Υπουργέ,
Επειδή αφορά σε ένα μεγάλο αριθμό αγροτών, οι οποίοι επέλεξαν να επενδύσουν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την παρότρυνση και της Πολιτείας άλλοι τις οικονομίες τους και άλλοι προσφεύγοντας σε δάνεια, σήμερα υφίστανται την μείωση του εισοδήματος τους για μια τυπική διαδικασία όπως η μη αποστολή, προφανώς εκ παραδρομής, μιας βεβαίωσης στον προβλεπόμενο χρόνο.

Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλώ να επιληφτείτε του θέματος αυτού προς αποκατάστασιν της αδικίας έναντι αυτών των αγροτών. »

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]