Πολιτική

34 εκατ. ευρώ διαθέτει η περιφέρεια για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Κ.Μακεδονία

Στην ουσιαστική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11.12.17 για τις νέες επεκτάσεις του δικτύου στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξάλλου, χρηματοδοτεί την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στα αστικά κέντρα εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σε αγαστή συνεργασία με την Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑΘΕΣΣ) και τους Δήμους.

Τα συνολικά κονδύλια που διαθέτει η Περιφέρεια για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Κεντρική Μακεδονία ανέρχονται σε 34 εκατομμύρια ευρώ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεσμεύσει 15 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις υποδομές της επέκτασης του φυσικού αερίου στην περιαστική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα στη χτεσινή ομιλία του στην εκδήλωση επέκτασης του δικτύου στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη να εκταμιεύσει επιπλέον 19 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε το δίκτυο φυσικού αερίου να επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως οι Σέρρες, η Κατερίνη, το Κιλκίς κ.ά.

«Από το 2014 έχουμε βάλει σε τροχιά υλοποίησης το σχεδιασμό μας με την ΕΔΑΘΕΣΣ για την επέκταση του φυσικού αερίου αρχικά στις περιαστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης και ακολούθως στα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Από τότε η συνεργασία μας έχει γίνει ακόμη πιο στενή, για να πετύχουμε το δυνατόν συντομότερα αυτό το στόχο.

Εμείς έχουμε διασφαλίσει 15 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κονδύλια τα οποία προστίθενται στα σημαντικά κεφάλαια που διαθέτει η ΕΣΑΘΕΣΣ, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο της επέκτασης του φυσικού αερίου σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς αρχίζει κι εδώ η χρήση του φυσικού αερίου. Ακολουθούν το αμέσως επόμενο διάστημα κι άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως ο Δήμος Λαγκαδά, αλλά και οι Δήμοι Θέρμης, Δέλτα, Θερμαϊκού και Χαλκηδόνας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας είναι «να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το φυσικό αέριο και να απολαύσουν τα οφέλη του, με κυρίαρχο αυτό της φτηνής ενέργειας για τη θέρμανση κατοικιών και επιχειρήσεων, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής και βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους.

Ο στόχος είναι ίδιος τόσο για την περιαστική Θεσσαλονίκη, όσο και για τις άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, γι’ αυτό άλλωστε διασφαλίσαμε επιπλέον 19 εκ. ευρώ για να συνδεθούν οι πρωτεύουσες και οι μεγάλες πόλεις των νομών μας με το δίκτυο φυσικού αερίου».

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τόσο τα στελέχη της ΕΔΑΘΕΣΣ για τις προσπάθειες που καταβάλουν ώστε το πρόγραμμα της επέκτασης του δικτύου να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, αλλά και το Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, για τη βοήθεια που παρείχε προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί με ταχύτητα, αλλά και τη μέγιστη ασφάλεια.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]