Γενικά

Επέκταση φωτισμού σε δέκα εννέα χωριά του δήμου Κιλκίς

Σε δεκαεννέα οικισμούς του δήμου Κιλκίς επεκτάθηκε το δίκτυο των ηλεκτροφωτισμών την περίοδο του 2021. Το τμήμα Κτηριακών και Συγκοινωνιακών Έργων της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προώθησε αιτήματα πολιτών στον ΔΕΔΔΗΕ,  συνεργεία του οποίου προχώρησαν στην εγκατάσταση νέων στύλων και φωτιστικών σε δρόμους των οικισμών και σε μικρό αριθμό οδών της πόλης.

Τοποθετήθηκαν συνολικά σαράντα επτά στύλοι και σαράντα τέσσερα φωτιστικά με τους λαμπτήρες τους και συμπληρωματικά ενισχύθηκαν με είκοσι εννέα φωτιστικά άλλοι δεκατέσσερις οικισμοί. Νέα παροχή ΦΟΠ δόθηκε στην Κρηστώνη, στην περιοχή της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων  ενώ μία μετατόπιση ΦΟΠ (μετρητή) έγινε στις Καστανιές.

Η επέκταση του δικτύου φωτισμού συνδέεται αναπόσπαστα με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη αλλά και την ασφαλέστερη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Το κόστος εγκατάστασης του νέου ηλεκτροφωτισμού ανήλθε σε 57.649 ευρώ και καλύφθηκε ως ανταποδοτικό έσοδο από το δήμο Κιλκίς ενώ εξυπηρετήθηκαν αιτήσεις πολιτών από το 2016 έως το 2021.

Οι αιτήσεις πολιτών σχετικά με την επέκταση του φωτισμού κατατίθενται στο τμήμα Κτηριακών και Συγκοινωνιακών Έργων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα