Αθλητισμός

«Δριμύτερος» επανήλθε ο ΣΔΥΚ στους αγώνες

«Δριμύτερος» επανέρχεται ο σύνδεσμος δρομέων υγείας Κιλκίς (ΣΔΥΚ) στην αγωνιστική δραστηριότητά του, μετά την άρση των περιορισμών στην διεξαγωγή αγώνων δρόμων υγείας και ορεινών δρόμων μεγάλων αποστάσεων.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλω, και τα εξής:

«Οι αγώνες ξεκίνησαν και οι αθλητές του ΣΔΥΚ δεν θα μπορούσαν να λείψουν.

Η αρχή έγινε με τον πέμπτο αγώνα ορεινού δρόμου Λαϊλιά («Lailias Mountain Running») στις 6 Ιουνίου, μια ευκαιρία για αρκετούς αθλητές να αγωνισθούν μετά από αρκετό καιρό σε έναν πολύ όμορφο αγώνα 2.500 μ. υψομετρικής διαφοράς.

Ο Αλέξανδρος Σαμαράς κατετάγη 13ος θέση στα 46 χιλιόμετρα με 5 ώρες και 51 λεπτά. Στον ίδιο αγώνα συμμετέσχε και ο Ευριπίδης Σαλαπάνης. Ο Τάσος Δραγανίδης έτρεξε τα 27 χιλιόμετρα του Λαίλιά στο πλαίσιο της προετοιμασίας του.

Το τριήμερο 11-13 Ιουνίου, στο πανέμορφο Μέτσοβο, διεξήχθησαν οι αγώνες επί ανωμάλου εδάφους «Άρκτος» («Ursa trail ») επί αποστάσεων 100, 40, 21 και 4,7 χιλιομέτρων.

Την διαδρομή των 21 χιλιομέτρων επέλεξε ο Λάκης Γιοβαντσάκης, και ακολούθησε τα ίχνη της αρκούδας με υψομετρική διαφορά 1160 μ., μέσα σε απερίγραπτης ομορφιάς τοπία και φύση.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου ο αθλητής του συλλόγου Τάσος Δραγανίδης από το Πολύκαστρο, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα βουνά της Ροδόπης κάτω από δυνατή βροχή στον αγώνα «Ποδόπη Πρόκληση (Διεκδίκηση) («Rodopi Challenge»), επί αποστάσεων 82 και 4,3 χιλιομέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, και κατέλαβε την δωδέκατη θέση της γενικής κατάταξης με 13 ώρες και οκτώ λεπτά.

Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείψει ο ΣΔΥΚ από τον «Δρόμο Ελευθερίας», που διοργάνωσε ο δήμος Κιλκίς. Έτσι πολλά μέλη του έλαβαν μέρος στην αθλητική αυτή γιορτή τη πόλης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους προαναφερομένους

Καλή αποκατάσταση και καλή συνέχεια σε όλους»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα