Αθλητισμός

Επανήλθε η Γιορτή Ποδοσφαίρου της ΕΠΣΚ – Τιμήθηκαν οι άνθρωποι της προσφοράς στον κορυφαίο θεσμό της Ένωσης

Παρουσία των εκπροσώπων των ποδοσφαιρικών ομάδων του νομού Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023, στο κέντρο εστίασης “Κτήμα των Ευχών” στο Κιλκίς, η ετήσια “Γιορτή Ποδοσφαίρου” της ΕΠΣ Κιλκίς.

Μια γιορτή αντάξια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, κατά την οποία τιμήθηκαν άνθρωποι που πρόσφεραν στο Κιλκισιώτικο και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που έκαναν υπερήφανο το ακριτικό Κιλκίς και ξεχώρισαν για το ήθος και την συνεισφορά τους.

Παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου, την εκδήλωση τίμησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς, ο βουλευτής του νομού Γεώργιος Φραγγίδης, οι δήμαρχοι Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης και Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαίδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, η πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρισης Παιονίας κα Γαρυφαλιά Καρβουνιάρη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης, ο εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Γεώργιος Ηλιάδης και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης.

Πολλοί ήταν οι πρόεδροι ενώσεων που τίμησαν την γιορτή της ΕΠΣΚ και πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ και πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος ΕΠΣ Πέλλας Αστέριος Αντωνίου, τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος ΕΠΣ Θράκης, Γεώργιος Χατζησαρόγλου, ο πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας Άγγελος Δανιήλ, ο πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας. Ακόμη παρέστησαν οι πρόεδροι των ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης, Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, Ξάνθης Γεώργιος Πανίδης, Καβάλας Γεώργιος Πριονίδης, Ημαθίας Στέργιος Μουρτζίλας, Χαλκιδικής Σταύρος Σαρηγιαννίδης, Τρικάλων Αθανάσιος Μπουτζιώλης και Κορίνθου Μιχάλης Τσιχριτζής.

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Πορτοκαλίδης, εκπροσωπώντας τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίο ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Κωνσταντίνος Πάταρας έκοψε την βασιλόπιτα πλαισιούμενος από τους άξιους συνεργάτες του, τον α΄ αντιπρόεδρο Σάββα Κουραλίδη, τον β΄ αντιπρόεδρο Ιωάννη Τόδα, τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Μπαλάσκα, και τα μέλη Λάζαρο Παπαδόπουλο, Θεόκλητο Παπαδόπουλο, Ιωάννη Μαυρόπουλο, Νίκογλου Δημήτριο, Αβραάμ Μελετίδη και Μουρτιάδου Γιαννούλα.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλει το διοικητικό συμβούλιο με συμμάχους όλους φιλότιμους παράγοντες, ώστε να διατηρηθούν τα συνεχώς ελαττούμενα σωματεία, με τα προβλήματα όμως να είναι πολλά και ορισμένες φορές δυσεπίλυτα.

Το μείζον ζήτημα για τα ερασιτεχνικά σωματεία, ανέφερε, αποτελεί η οικονομική επιβίωσή τους. Στην κατεύθυνση αυτή η επίσημη Πολιτεία πολύ σωστά επανέφερε την επιχορήγησή τους από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί συστηματικά σε ετήσια βάση με κύριο και βασικό κριτήριο την ενεργή δραστηριότητα του Σωματείου, και την απεξάρτηση από τις υπόλοιπες δαιδαλώδεις διαδικασίες που σύρονται τα σωματεία, για να αποδείξουν την ύπαρξή τους. Έθεσε παράλληλα και τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν τα σωματεία, σε συνεργασία με τους δήμους, ευχαριστώντας τους δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας για την προσπάθεια που καταβάλουν και τη συμβολή τους στον τομέα αυτό.

Επίσης στο ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας αθλητών μας στα γήπεδα ο δήμος Παιονίας συνέδραμε ουσιαστικά με την προμήθεια απινιδωτών ενώ έχει δρομολογηθεί η προμήθεια απινιδωτών και από το δήμο Κιλκίς, με την ταυτόχρονη εξασφάλιση έξι απινιδωτών από χορηγίες για την κάλυψη όλων των αγώνων που διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο.

Χαρακτήρισε θετικό βήμα την καταβολή ικανοποιητικής χρηματοδότησης για το 2022 προς όλες τις ενώσεις, η οποία βοήθησε στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών και την υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας του προέδρου Νίκου Τζώρτζογλου που είναι η ίδρυση του Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, που θα βοηθήσει στην αυτοχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Την αρχή των βραβεύσεων άνοιξε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και επιχειρηματίας Στέφανος Λαΐδης, χορηγός STEP SPORT της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΚ, για την συνολική του προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του ν. Κιλκίς, την απονομή έκανε ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκος, τόνισε στον χαιρετισμό του τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η ΕΠΟ προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο αποτελεί τη ραχοκολιά του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, απονέμοντας το βραβείο fair-play 2021-2022 στην ΑΕ Πολυκάστρου για τον μεταξύ της αγώνα με τον Απόλλωνα Ευρωπού στα play off του περσινού πρωταθήματος της Α1 κατηγορίας. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΑΕΠ Γιώργος Αβραμίδης.

Από τους παράγοντες τιμήθηκε ο Γιώργος Παναγιωτίδης ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα και επί σειρά ετών πρόεδρος στον Κιλκισιακό από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Πέλλας Αστέριο Αντωνίου, ο Στέλιος Ιασωνίδης από το Παλαιό Γυναικόκαστρο από τον πρόεδρο ΕΠΣ Κορίνθου Μιχάλη Τσιχριτζή, ο Λάζαρος Ιωαννίδης από τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης την απονομή έκανε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης, και ο Αναστάσιος Κυφωνίδης από τον Μακεδονικό Πολυπέτρου από τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη.

Από τους προπονητές τιμήθηκε ο Ιωάννης Τεβρεντζίδης, με μεγάλη πορεία όσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, ενώ σήμερα προπονεί την ομάδα των Μακεδόνων Λιβαδίων, την απονομή έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτη Δημητρίου.

Από τους ποδοσφαιριστές βραβεύτηκαν οι Ιωάννης Κάργας του ΠΑΟΚ από τον Β. Χατζηαποστόλου, Λάζαρος Βασιλειάδης από τον πρόεδρο ΕΠΣ Ηρακλείου Νικόλαο Τζώρτζογλου, Χαράλαμπος Καλόνικος από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη, Αθανάσιος Αϊβάζης από τον πρόεδρο ΕΠΣ Χαλκιδικής Σταύρο Σαρηγιαννίδη, Νικόλαος Κυπαρίσσης από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας Γεώργιο Πριονίδη, Παναγιώτης Μιχαηλίδης από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελο Δανιήλ και Πασχάλης Τσαχουρίδης του Ηρακλή Αργυρούπολης από τον πρόεδρο της Ξάνθης Γεώργιο Πανίδη.

Από τους ανθρώπους του τύπου τιμήθηκε για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του ο Κωνσταντίνος Ίντος από τη Γουμένισσα, ο οποίος από το 1985 καλύπτει τα αθλητικά δρώμενα στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας Στέργιο Μουρτζίλα.

Ο αθλητικογράφος από τη Γουμένισσα, Κωνσταντίνος Ίντος επισήμανε τα εξής:

«Όταν ενημερώθηκα για την πρόθεση της διοίκησης του Κώστα Πάταρα, όφειλα να ενημερώσω τον σημερινό πρόεδρο της Ένωσης ότι βραβεύτηκα από την ΕΠΣ Κιλκίς και τον Βασίλη Χατζηαποστόλου, πριν από 35 χρόνια ακριβώς, τον Φεβρουάριο του 1988. Ο Κώστας Πάταρας μας ανέφερε ότι τότε βρισκόμουν στην 3η μου χρονιά και βραβεύτηκαν ως φέρελπις αθλητικογράφος, ενώ τώρα στην 38η ως βετεράνος των γηπέδων. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το συμπυκνώνω σε τρεις έννοιες: Ανιδιοτέλεια, ρομαντισμός, αγωνιστική φλόγα. Εάν τα διαθέτεις, μπορείς να επιβιώσεις στη φθορά του χρόνου. Γυρίζοντας τη σκέψη μου στο παρελθόν, στα 38 χρόνια πήρα την απόφαση 38 χιλιάδες φορές να μην πάρω στυλό για να γράψω ανταπόκριση, να μην πατήσω ποτέ το πόδι μου σε γήπεδο. Οι απογοητεύσεις είναι τεράστιες και αναρίθμητες. Δύο πράγματα με κράτησαν όρθιο, δίνοντάς μου την ώθηση να συνεχίσω. Το ψυχολογικό ντοπάρισμα από τις 26 βραβεύσεις που μου έγιναν από αθλητικούς φορείς. Επιπλεόν, το ανεξέλεγκτο πάθος μου για τον αθλητισμό, το οποίο δεν μπόρεσα να διαχειριστώ σε κανένα σημείο της ζωής μου. Παραμένω ταπεινός υπηρέτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Στο μέλλον θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για να συνεχίσω να βάζω ένα λιθαράκι σε αυτό εν γνώσει μου κατέστρεψε την προσωπική μου ζωή, αλλά και σε αυτό που αποτέλεσε το καταφύγιο της ζωής μου, την προσωπική μου επιλογή και το υπεραγαπώ».

Από τον σύνδεσμο διαιτητών νομού Κιλκίς παρόντες οι Κώστας Ευθυμίου, Πέτρος Κωτούλας, Θανάσης Δραγούσης, Χρήστος Τσαλουχίδης, Τάσος Ασβεστόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τεσσάρων ανθρώπων που λίαν προσφάτως αποχώρησαν από την επίγεια ζωή: Του διοικητικού παράγοντα Κυριάκου Γαβριηλίδη, του παλαίμαχου διαιτητή Γιώργου Βασιλειάδη, του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Βόλτσου, του 19χρονου φιλάθλου του Άρης Θεσσαλονίκης, που ακριβώς πριν έναν χρόνο έπεσε θύμα οπαδικής βίας, Άλκη Καμπανού.

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Χρήστος Καναρόπουλος με τη συνδρομή του μέλους της επιτροπής τύπου της ΕΠΣ Κιλκίς Γεωργίας Τριανταφυλλίδου, έκλεισε με δείπνο προς τιμήν των παρισταμένων και των τιμωμένων προσώπων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα