Πολιτισμός

Επαναλειτουργία των δημοτικών βιβλιοθηκών στο δήμο Παιονίας

Ο δήμος Παιονίας ανακοινώνει την σταδιακή επαναλειτουργία των δημοτικών βιβλιοθηκών Πολυκάστρου και Αξιούπολης («Δ.Οικονόμου») από την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, ύστερα από την υποχρεωτική αναστολή τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Οδηγίες προς το κοινό στο Τμήμα δανειστικής συλλογής:
1.Βάσει των εγκυκλίων ΔΙΔΑΧ/Φ.69/116/110486/26.05.2020 του υπουργείου εσωτερικών και ΚΥΑ 33465/2020 (ΦΕΚ 2087/Β/30-05-2020), και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η προσέλευση των πολιτών στις δημοτικές βιβλιοθήκες θα γίνεται αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού).

Για τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Αξιούπολης («Δ.Οικονόμου») και Πολυκάστρου, απαιτείται προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να οριστεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής σας .ή ανά 1 άτομο κατά σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:
α.- Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου 2343024166
β.- Δημοτική Βιβλιοθήκη («Δ. Οικονόμου») Αξιούπολης 2343032895..
2. Κατά την είσοδό σας στο χώρο, θα πρέπει υποχρεωτικά να απολυμαίνετε τα χέρια σας με τη χρήση του αντισηπτικού υγρού που θα βρίσκετε στην είσοδο της Βιβλιοθήκης.
3. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνδιαλλαγής σας με την αρμόδια Βιβλιοθηκονόμο απαιτείται η τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ σας.
4. Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας από μέρους του αναγνωστικού κοινού..
5. Οι χρήστες δεν θα έχουν πρόσβαση στα βιβλιοστάσια.
6. Δεν επιτρέπεται η χρήση του υλικού από άλλον αναγνώστη, χωρίς την μεσολάβηση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού – βιβλία (72 ώρες).

Κατά την περίοδο αυτή τα αντικείμενα που θα επιστέφονται θα τοποθετούνται σε κουτιά με σημειωμένη την ημερομηνία παραλαβής, και θα αποθηκεύονται σε ξεχωριστό χώρο.

Λειτουργίες που παραμένουν σε αναστολή:
α) Όλες οι εκδηλώσεις για ενήλικες και παιδιά
β) Τα αναγνωστήρια

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]