Πολιτική

Επανακαθορισμό εισφορών των δικηγόρων ζητά ο Γ. Γεωργαντάς

Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γεώργιος Γεωργαντάς μαζί με άλλους συναδέλφους του, κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση σχετικώς με την ανάγκη ρύθμισης αλλά και επανακαθορισμού των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων προς το ενιαίο ταμείο ασφάλισης αυταπασχολούμενων (ΕΤΑΑ).
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«…Ειδικότερα με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων φέτος για μία ακόμη χρονιά δεν μπόρεσε να καταβάλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, είναι αναγκαίο υπό την παρούσα οικονομική κρίση αλλά και τις ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της χώρας να δοθεί η δυνατότητα ένταξης και των δικηγόρων στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του άρθρου 21 του νόμου 4038/2012.
Ειδικότερα για λόγους συλλογικότητας και ίσης μεταχείρισης των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ με τους ασφαλισμένους άλλων ασφαλιστικών φορέων (π.χ. ΙΚΑ) να δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών με ευνοϊκές ρυθμίσεις αλλά και με έκπτωση επί των προσαυξήσεων.
Στην κατατεθείσα ερώτηση επίσης ζητείται να γίνει επανακαθορισμός των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα το ζήτημα πραγματικής επιβίωσης που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων της χώρας».

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας