Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

«Έως τα τέλη Ιουνίου»

Αναφορικά με σχόλιο της στήλης γιά το θέμα της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου ο προεδρος του συλλόγου Κρητών νομού Κιλκις «Το Αρκάδι» Γεώργιος Φραγκιαδάκης προέβη στην ακόλουθη απαντητική δήλωση:

«Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τα τελευταία δύο χρόνια έχει επανειλημμένα «ενοχλήσει» τους αρμόδιους φορείς στον δήμο Κιλκίς και οι απαντήσεις που έχουμε λάβει είναι ότι η προτομή του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου βρίσκεται σε αποθήκη τεχνικών υλικών στο μηχανοστάσιο του δήμου Κιλκίς και θα τοποθετηθεί έως τα τέλη Ιουνίου από την ανάδοχη εταιρία του έργου ανάπλασης του «Κήπου». Όλα τα παραπάνω δυστυχώς για εμάς ήταν σε προφορικό επίπεδο και όχι γραπτό.

Επίσης ενημερώνουμε, ότι στη γενική συνέλευση του συλλόγου στις 10-04-2016, τέθηκε ως θέμα συζήτησης από τον επίτιμο πρόεδρο Στρατή Ξηρουδάκη το θέμα της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου και η γενική συνέλευση αποφάσισε να γίνει πρώτα παράσταση στον δήμο και σε δεύτερη φάση να προβούμε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Τέλος θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο σύλλογος έχει δώσει δυνατό παρών σε όλα τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του δήμου αλλά και στον ευρύτερο νομό Κιλκίς και συμμετέχει κατ’ ετος σε όλες τις εθνικές επετείους στην πόλη, στις επετειακές εκδηλώσεις για την μάχη του Σκρα τον Μάιο, στην Δοϊράνη και στις Μουριές τον Σεπτέμβριο.

Γενικά συμβάλλει στη διατήρηση, διάδοση και καλλιέργεια της λαϊκής κρητικής παράδοσης, τέχνης, ηθών και εθίμων της Κρήτης, με σκοπό την περαιτέρω σύσφιγξη των ιστορικών δεσμών της Κρήτης με την Μακεδονία.

Τέλος, ποτέ δεν έχει παραλείψει ο σύλλογος μας να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, προσφέροντας με διάφορους τρόπους και συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα έχει ζητηθεί ή έχει λάβει πρωτοβουλία να κάνει».

Περισσότερα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]

Ο… «γάμος» δεν θα γίνει!

Επειδή πολλά έχουν ακουσθεί γιά το ενδεχόμενο εμπλοκής της κατασκευαστικής εταιρίας «IΝΤΡΑΚΑΤ», λόγω του ότι η εν λόγω εταιρία ήταν […]

Μόνον… οι φωτογραφίες!

Απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η μόνη συνδρομή του αντιπροέδρου της τουριστικής επιτροπής του δήμου Παιονίας Αστέριου Τάτση […]

Δείτε ακόμα