Πολιτισμός

Εορταστική εκδήλωση από τον πολιτιστικό σύλλογο Γερακαριού


Γιά πέμπτη χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Γερακαριού διοργάνωσε την εορταστική εκδήλωση «Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς» στο καφενείο του χωριού με στόχο την συνεύρεση και ψυχαγωγία των μελών του από το Γερακαριό αλλά και από τριγύρω χωριά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα ποντιακά κάλαντα από τα παιδιά του χορευτικού τμήματος και αμέσως παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Ξανθόπουλος παρουσίασε εν συντομία το ιστορικό του συλλόγου καθώς επίσης και την δράση και τα επιτεύγματα αρχής γενομένης από το Καλοκαίρι του 2009 οπότε και συστάθηκε ο σύλλογος έως σήμερα, που είναι:
-Απόκτηση στέγης (το κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου)
-Στέγαση λαογραφικό μουσείο
-Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης
-Συγκρότηση τμημάτων ζωγραφικής, αγγειοπλαστικής, εκμάθησης σκάκι, και χορευτικών. Επίσης, συγκρότηση παιδικής θεατρικής ομάδας.

Συγκροτήματα του χορευτικού τμήματος υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Κώστα Παυλίδη χόρεψε χορούς του Πόντου υπό το χειροκρότημα των παρευρεθέντων. Κατόπιν ακολούθησε γλέντι με λαϊκοποντιακό πρόγραμμα και πλούσια εδέσματα έως πρωϊας. Οι καλλιτέχνες, επί το πλείστον Γερακαριώτες, όπως ο Γιώργος Ακριτίδης, Νίκος Καλαϊτζίδης, Δημήτρης Δαμιανίδης, Κώστας Σαβιολάκης, Μιχάλης Απατσίδης, Μάκης Χριστοδουλίδης και άλλοι φίλοι μουσικοί, όπως οι Ανδρίκος Φώτης, Γιώργος Βαμβακίδης και Γιάννης Σαλπεκίδης, όλοι προσφέρθηκαν να διασκεδάσουν αφιλοκερδώς τον κόσμο.
Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί τους χορηγούς και συγχωριανούς Παύλο Αβραμίδη, Μιχάλη Κοντοειδή και Λέτα Φωτιάδου – Παυλίδου για την υλική βοήθεια που προσέφεραν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]