Πολιτισμός

Στη Χριστιανική Γουμένισσα των ανθρώπων και των μνημείων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στον ετήσιο εορτασμό του Συμβουλίου της Ευρώπης και του υπουργείου Πολιτισμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023» με θέμα για το έτος 2023 «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» και διοργανώνει σε συνεργασία με την μητρόπολη Γουμμένισας και το περιφερειακό τμήμα Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την εκδήλωση «Στη Χριστιανική Γουμένισσα των ανθρώπων και των μνημείων», στον αύλειο χώρο του ιερού ναού της Παναγίας στη Γουμένισσα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα

Χαιρετισμοί διοργανωτών και φορέων (20΄)

Προβολή ταινιών (13’)

«Η κοσμοπολίτισσα Γουμένισσα και τα μνημεία της» (παραγωγή της ΕΦΑ Κιλκίς, 6’)

«Η ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» (παραγωγή του Περιφερειακού Τμήματος Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 7’)

Ξενάγηση στον ιερό ναό της Παναγίας Γουμένισσας (20’)

Ερχόμενοι, στηρίξτε τους πλημμυροπαθείς της Π.Ε. Θεσσαλίας, αφήνοντας σε ειδικό χώρο στην αυλή νερά, είδη ατομικής υγιεινής, είδη πρώτων βοηθειών.

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας της Γουμένισσας (Καπετάν Γκόνου Δογιάμα Μακεδονομάχου).

Στόχος των “Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς” είναι η ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών στη συλλογική, κοινή μας πολιτισμική κληρονομιά, μέσα από την προβολή των ιδιαίτερων στοιχείων που χαρακτηρίζουν κάθε λαό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]