Κοινωνία

Ο εορτασμός των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων του Κιλκίς

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών ορθοδόξων χριστιανών ότι φέτος η ιερά πανήγυρις των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων, θα τελεστεί σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία θέσπισε η Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών, μόνο με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό. Ήτοι τον μητροπολίτη, τους ιερείς και διακόνους, τους ιεροψάλτες και τον νεωκόρο.

Λιτανεία της ιεράς Εικόνος και του ιερού Λειψάνου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Οι ιερές ακολουθίες θα μεταδοθούν ζωντανά από τις ιστοσελίδες της Ιεράς Μητροπόλεως www.impk.gr και του δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr (fb Δήμος Κιλκίς) τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά οι πιστοί.

Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών
χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Ώρα 6 το απόγευμα
Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

Σάββατο 28 Νοεμβρίου
Ώρα 7:30 το πρωί
Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Ώρα 6 το απόγευμα
Παρακλητικός Κανών των Αγίων

Παρακαλούνται άπαντες οι ευσεβείς χριστιανοί να ενώσουν τις προσευχές τους από την οικία τους και να παρακαλέσουμε όλοι μαζί ιδιαιτέρως τους προστάτες μας Αγίους Πεντεκαίδεκα να μας απαλλάξουν από την φοβερή αυτή λοιμική νόσο. Να δίδουν φωτισμό στους Άρχοντες μας, να παρέχουν δύναμη στους θεράποντες ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, να χαρίσουν το πολύτιμο αγαθό της υγείας στους ασθενείς και να δώσουν κουράγιο σε όλους όσους πλήττονται ποικιλοτρόπως από την φοβερή αυτή κατάσταση.

Παρακαλούνται άπαντες να τηρούν τα μέτρα προστασίας από την επιδημία του κορονοϊού (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας παντού, πλύσιμο χεριών, αντισηπτικά, αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων).

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Περισσότερα
Δείτε ακόμα