Γενικά

Λαμπρός ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα αλλά και περισυλλογή, όπως το επιβάλλει η ημέρα, και σε κλίμα ανάτασης, παρά τις επιπτώσεις της σημερινής δύσκολης συγκυρίας, τιμήθηκε και στον νομό η 193η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας και εορτάσθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις υπήρξε αθρόα, και σ’ αυτό συνέβαλε και ο καιρός, καθώς η ηλιόλουστη και καταγάλανη Τρίτη 25.3.1 ήταν ….«χαρά Θεού»!
Όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, εν όψει του εορτασμού ελήφθησαν προληπτικά μέτρα τάξης και ασφάλειας, μόνο που αυτήν την φορά η παρουσία των οργάνων, αν και πάλι αισθητή, υπήρξε ακρούντως διακριτική, μη θυμίζοντας σε τίποτε τους προ διετίας εορτασμούς.
Εν τέλει, η επέτειος εορτάσθηκε χωρίς το παραμικρό «παρατράγουδο» ή αρνητικό απρόοπτο, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς.
Αυτές ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με χαρμόσυνες κωδωνουκρουσίες και έπαρση της σημαίας στην λέσχη αξιωματικών φρουράς Κιλκίς.
Ακολούθησε η τέλεση πανηγυρικής δοξολογίας στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ στον ίδιο χώρο η φιλόλογος καθηγήτρια του πρώτου γυμνασίου Κιλκίς Παρασκευή Ελευθεριάδου εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, με αναφορές στα διαχρονικά μηνύματα της Επανάστασης του 1821 και συγκριτικούς παραλληλισμούς με το σήμερα, γιά το αύριο.
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε τελετή στον χώρο του μνημείου Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το δημαρχείο, με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την μεγάλη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στον χώρο της λέσχης αξιωματικών φρουράς Κιλκίς ενώπιον εκπροσώπων των τοπικών αρχών και μεγάλου πλήθους κόσμου.
Την κυβέρνηση εξεπροσώπησε ο γενικός γραμματέας αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μόσχος Κορασίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα