Γενικά

Οι εκδηλώσεις του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου

Από την περιφερειακή ενότητα δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του επισήμου εορτασμού της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου που έχει ως εξής:

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

7.30 π.μ.: θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

8 π.μ.: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, με τη συμμετοχή αγήματος απόδοσης τιμών της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας και αντιπροσωπειών των εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων της πόλης του Κιλκίς.

11 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Παναγιώτη Αδάμου, Φιλόλογο του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον ιερό ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας.

Μετά την δοξολογία και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, θα ακολουθήσουν στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς) οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Επιμνημόσυνη δέηση

Κατάθεση στεφάνων

Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11.45 π.μ.: Προσέλευση των επισήμων στη Λ.Α.Φ. Κιλκίς.

12 π.μ.: Παρέλαση προ της εξέδρας των επισήμων, των αναπήρων και τραυματιών πολέμου, τμημάτων μαθητών, προσκόπων και οδηγών, καθώς και στρατιωτικών τμημάτων.

Τελετάρχη ορίζουμε τον διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, καθηγητή Φυσικής Αγωγής Αθανάσιο Αλατζόγλου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων και την ευθύνη για την καλύτερη δυνατή παρουσία τους θα έχει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Αφροδίτη Ντίνου, με βοηθούς τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων που συμμετέχουν στην παρέλαση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]