Γενικά

Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του τμήματος ασφάλειας Κιλκίς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Παιονίας και Δοϊράνης, είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αδέλφια ηλικίας 42 και 48 ετών, ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της νοθείας τροφίμων, πλαστογραφίας και παράβασης του τελωνειακού κώδικα.

Το πρωί της Τετάρτης 26.9.18, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν, διαπιστώθηκε να έχουν εγκαταστήσει παράνομο εργαστήριο παρασκευής, νόθευσης και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών με ειδικό εξοπλισμό και υλικά εμφιαλωτηρίου.

Στο χώρο του παράνομου εργαστηρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

περισσότερες από 1.100 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών,
περισσότερες από 2.100 κενές φιάλες,
590 λίτρα αλκοολούχο υγρό και
50 λίτρα οινόπνευμα.

Επίσης κατασχέθηκαν σύνεργα και υλικά εμφιαλωτηρίου όπως αλκοολόμετρο, χρωστικές ουσίες, σύριγγες, οροί, χωνιά, καπάκια φιαλών, δοχεία με νερό κ.α.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 ξαναγεμισμένες φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Ειδικό κλιμάκιο υπαλλήλων της χημικής υπηρεσίας Κ.Μακεδονίας προσήλθε στον χώρο και έλαβαν δείγματα των αλκοολούχων ποτών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα