Κοινωνία

Έντονο το «παρών» του «Α.Τρύφωνος» Γουμένισσας στο έκτο αντάμωμα των Ανατολικορωμυλιωτών

Ο λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας συμμετέσχε στο 6ο πανελλήνιο αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών στη μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική θερινή εκδήλωση Θρακιωτών, το Σάββατο 9.7.16, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Αιγινίου.

Οι εκδηλώσεις, διοργανώθηκαν από την πανελλήνια ομοσπονδία σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας και τον δήμο Πύδνας – Κολινδρού σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία» και «Δήμητρα», την υποστήριξη της περιφερειακής ενότητας Πιερίας και της ιεράς μητροπόλεως Κίτρους.
Χόρεψαν χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας, τα χορευτικά τμήματα των απανταχού Συλλόγων, μελών της ΠΟΣΑΡ.

Ξεκίνησαν με παρέλαση, πήραν το δρόμο για την είσοδο της Εμποροπανήγυρης, χορεύοντας και τραγουδώντας, με τα λάβαρα τους, ξεσηκώνοντας το κέφι των θεατών, και προσφέροντας ένα αξέχαστο θέαμα γεμάτο χρώματα, ήχους και χορούς. Ο πρόεδρος του συλλόγου Αστέριος Τάτσης και το διοικητικό συμβούλιο εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορευτές για την άψογη εμφάνιση τους και τον κόσμο που συμμετέσχε στην αποστολή τους. Η εκδήλωση έκλεισε αργά το βράδυ με ανατολικορωμυλιώτικο γλέντι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα