Αθλητισμός

Έντονο κιλκισιώτικο «παρών» στο 39ο σεμινάριο διαιτησίας καλαθοσφαίρου

Με την συμμετοχή 292 διαιτητών διεξήχθη από την Πέμπτη 26 έως και την Τρίτη 31.8.21, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Καψης» Θεσσαλονίκης, το 39ο ετήσιο σεμινάριο διαιτησίας αξιολογημένων διαιτητών καλαθόσφαιρας, με διοργανώτρια την ομοσπονδία διαιτητών καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΟΔΚΕ), τη οποίας γενικός γραμματέας είναι ο Κιλκισιώτης Παντελής Ελευθεριάδης.

Το Κιλκίς εκπροσώπησαν επτά διαιτητές, μεταξύ των οποίων και ο διαιτητής α1 εθνικής κατηγορίας και πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ΚιλκίςΠλύταρχος Ελευθεριάδης.

Στην διάρκεια του σεμινααρίου διενεργήθηκαν οι καθιερωμένες γραπτές και αγωνιστικές εξετάσεις, καθώς και μαθήματα από τους εκπαιδευτές:

-Νταβόριν Νάκιτς, υπεύθυνο εκπαίδευσης διαιτητών ΦΙΜΠΑ.

-Γιώργο Τανατζή, καθηγητή διαιτησίας ΦΙΜΠΑ.

-Στέλιο Κουκουλεκίδη, καθηγητή διαιτησίας.

-Σάι Στριξ, ιδιοκτήτη της βαλκανικής «λήγκας».

-Νίκο Γεωργιάδη, αθλητικό ψυχολόγο.

Βοηθοί υπήρξαν οι διεθνείς διαιτητές Γ. Πουρσανίδης, Π. Παπαπέτρου και Η. Κορομηλάς.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις.

Η πρώτη έλαβε χώρα την Τετάρτη στις 25.6.21 στην λέσχη αξιωματικών φρουράς (ΛΑΦ) Θεσσαλονίκης γιά την υποδοχή του κ. Νάκιτς. Παρέστησαν ο υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος Μακεδονίας – Θράκης Στ.Καλαφάτης, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ν.Ζεϊμπέκης και ο έγκριτος νομικός και φίλος του αθλήματος Κ.Τσάκος.
Η δεύτερη εκδήλωσηστις πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28.6.21, ως επίσημη έναρξη του σεμιναρίου. Παρέστησαν οι προαναφερθέντες επίσημοι και συμμετέσχον όλοι οι διαιτητές.

Η διεξαγωγή του 39ου ετήσιου σεμιναρίου χαρακτηρίσθηκε από όλους τους συμμετασχόντες ως ιδιαιτέρως ικανοποιητική, ενώ με τις καλύτερες εντυπώσεις έμεινε και ο κ.Νάκιτς, κυρίως σε ό,τι αφορά στον επαγγελματισμό των Ελλήνων διαιτητών, την πειθαρχία τους στην τήρηση του προγράμματος, της τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά και του εκπληκτικού ποσοστού εμβολιασμού, που άγγιξε το 98%.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα