Γενικά

Έντονη παρουσία ΔΙΕΚ Κιλκίς στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό»

Από το δημόσιο ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Το ΔΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο “9ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό” που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο δήμος Κιλκίς κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών στον χώρο του πρώην κήπου – πάρκου στο Κιλκίς.

Η δημοτική αρχή Κιλκίς υπό τον δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη επιλέγοντας για πρώτη φορά τη μεταφορά -από την πλατεία Ειρήνης- στο χώρο αυτό πέτυχε να διοργανώσει όπως όλοι συνηγορούν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο χωριό με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις.

Για το λόγο αυτό επέλεξε και το ΔΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ να βρεθεί εκεί στο πρώην πάρκο – κήπο και να προβάλει και επιδείξει το έργο του.

Καταρτιζόμενοι, εκπαιδευτές, διοικητικοί υπάλληλοι και η διεύθυνση του ΔΙΕΚ με τη διευθύντρια κα Δ.Μαυρίδου και τον υποδιευθυντή Τ.Χατζηαράπη τα κατάφεραν και επέτυχαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που έλαβε τα συγχαρητήρια όλων όσων επισκέφθηκαν και τις τρεις ημέρες τα περίπτερα του δήμου Κιλκίς που παραχωρήθηκαν και φιλοξένησαν το ΔΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ.

Οι λαχταριστές δημιουργίες των μαγείρων (ειδικότητας «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)), οι γλυκές λιχουδιές των ζαχαροπλαστών (ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιός-ζαχαροπλαστικής) που έφτιαξαν με μεράκι, η προβολή μοναδικών εικόνων με ομορφιές του Κιλκίς (ειδικότητας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό), η επικοινωνία και διαφήμιση (ειδικότητας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας) από καταρτιζόμενους σπουδαστές των αντίστοιχων τμημάτων που λειτουργούν φέτος στο ΔΙΕΚ απέδειξαν ότι λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση και εκπαιδεύει ορθά όλους όσους φοιτούν στους χώρους του.

Επίσης, οι καταρτιζόμενες της ειδικότητας «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου» υποδέχτηκαν και απασχόλησαν με όμορφες δραστηριότητες και κατασκευές όλους τους μικρούς μας φίλους.
Στόχος της λειτουργίας του ΔΙΕΚ είναι η άρτια επαγγελματική κατάρτιση των καταρτιζομένων του ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν και να εξελιχθούν στην αγορά εργασίας με τις καλύτερες δυνατόν προοπτικές. Και η άποψη του κόσμου που κατέκλυσε τα περίπτερα του ΔΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ στο 9ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς αποτελεί για όλους στο εκπαιδευτικό ινστιτούτο μας σημάδι ότι όντως πορευόμαστε με ορθότητα και άρτιο προσανατολισμό.

Και ο κόσμος ως αδιάψευστος μάρτυρας και αλάνθαστος κριτής με τις τρεις ημέρες παρουσίας του στους χώρους των περιπτέρων μας απέδειξε του λόγου το αληθές και γι’ αυτό οφείλουμε και εμείς από την πλευρά μας να τον ευχαριστήσουμε.

Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι εκπαιδευτές και σπουδαστές που ο καθένας από τη μεριά του έχουν ένα κοινό στόχο, την κατά τρόπο ουσιαστική, σημαντική και ενδεδειγμένη λειτουργία του ΔΙΕΚ προάγοντας ταυτόχρονα την μάθηση (θεωρία) και την πρακτική. Ετσι ώστε όταν ολοκληρωθεί η διετής παρακολούθηση των μαθημάτων οι καταρτιζόμενοι-σπουδαστές του ΔΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ να είναι έτοιμοι και πάνοπλοι να αναλάβουν την επαγγελματική τους πορεία με επάρκεια γνώσεων και με εφόδια που θα τους εξασφαλίσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο.

Κλείνοντας, όλοι μας στο ΔΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμο Κιλκίς και τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Κυριακίδη για την ευκαιρία που μας έδωσε ώστε να λάβουμε μέρος στο 9ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό και να παρουσιάσουμε ένα τμήμα από τα όσα κάνει λειτουργώντας το ΔΙΕΚ Kιλκίς. Eυχαριστούμε επίσης τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Θέμη Κοσμίδη που μας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου χωριού καθώς και όλους τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που μας επισκέφθηκαν και μας βοήθησαν σε ότι κι αν χρειασθήκαμε.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και να δώσουμε και τις ευχαριστίες μας σε ένα δίκτυο άκρως σημαντικών ”φίλων” του ΔΙΕΚ Κιλκίς που προσέφεραν και βοήθησαν ο καθένας από την πλευρά του κατά τρόπο υποδειγματικό για να στεφθεί με επιτυχία η παρουσία μας στις εκδηλώσεις.

Αναλυτικά είναι οι :

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ EURIMAK (BIΠΕ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ / ΕURIMAK S.A.),
MANITAΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ Α.Ε. (ΠΕΔΙΝΟ ΚΙΛΚΙΣ),
ΛΥΚΑΣ (ΓΑΛΑ-ΤΥΡΙΑ, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα/ΒΑΦΕΙΟΧΩΡΙ ΚΙΛΚΙΣ),
ΜΠΟΖΗΣ ΑΡΤΟΣ ΓΛΥΚΟ (Τσιρογιάννη 25 Κιλκίς/ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ),
ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΦΩΤΙΑΔΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑ (1ο χλμ. Ευκαρπίας -Κιλκίς),
ΚΩΤΣΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΙΛΚΙΣ (Στενημάχου 26 Κιλκίς),
ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ ΚΑΦΕ BISTRO (Γιαλαμίδη 3 περιοχή ΙΚΑ Κιλκίς),
ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΣΑΒΒΙΔΗ (Θεσσαλονίκης 3 Κιλκίς),
ΜΥΤΙΚΑΚΗ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΑΣΙ / Πλάγια Παιονίας)».

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα