Γενικά

Έντονη δραστηριότητα τουριστικής προβολής ανέπτυξε ο δήμος Παιονίας

Από τον δήμο Παιονίας εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Η διοίκηση του δήμου Παιονίας στόχευσε εξ αρχής στην τουριστική προβολή της περιοχής, αντιλαμβανόμενη τη συγκεκριμένη αναπτυξιακή ανάγκη του τόπου. Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης όρισε ως επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας Τουρισμού τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Δραγανίδη και σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας, τους εξειδικευμένους συνεργάτες και τους τοπικούς φορείς, ξεκίνησαν από το 2020 τις δράσεις τουριστικής προβολής και τουριστικής ανάπτυξης. Γνώμονας της διοίκησης του δήμου Παιονίας ήταν και είναι η ανάδειξη των τουριστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και η αύξηση της επισκεψιμότητάς της με τη δημιουργία συνδυαστικών πακέτων εναλλακτικού τουρισμού.

Σημαντικές   δράσεις της διοίκησης, της ομάδας τουρισμού και των συνεργατών τουριστικής προβολής την διετία 2020-2021 είναι:

 • Κατασκευάστηκε το web site τουριστικής προβολής της Παιονίας   (www.visitpgr) Ένα σύγχρονο, καλαίσθητο, αποδοτικό web site που να απαντά στις ανάγκες της Τουριστικής Προβολής της Παιονίας.
 • Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το σήμα (λογότυπο) PaioniaPoint         Κατασκευάστηκε ένα σήμα-λογότυπο βασισμένο στους σύγχρονους κανόνες ηλεκτρονικής προώθησης και επικοινωνίας που αντιπροσωπεύει τα βασικά χαρακτηριστικά της Παιονίας που είναι το πολιτιστικό της κεφάλαιο, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία, η φύση, το μοναδικό Πάικο και ο Αξιός ποταμός, η κομβική της θέση ως πύλη του οδικού δικτύου που μας ενώνει με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
 • Καταγράφηκε το ιστορικό- πολιτιστικό- φυσιολατρικού απόθεμα της Παιονίας.
 • Δημιουργήθηκε φωτογραφικό αρχείο για την τουριστική προβολή.
 • Δημιουργήθηκε φωτογραφικό αρχείο για την κατασκευή των τουριστικών ταμπλό στις πλατείες του Δήμου Παιονίας.
 • Δημιουργήθηκαν και λειτουργούν η τουριστική σελίδα και οι σελίδες Facebook και Instagram Δήμου Παιονίας . [email protected] ,https://www.facebook.com/VisitPaionia, https://www.instagram.com/visitpaionia/
 • Δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τουριστικής προβολής που εξασφαλίζει τη διάδοση του τουριστικού προϊόντος και τη διάδραση με φορείς τουρισμού. Email: [email protected]
 • Δημιουργήθηκαν τέσσερα πακέτα φωτογραφικού και ενημερωτικού υλικού που δόθηκαν στα γραφεία ΕΟΤ.

ΠΑΙΟΝΙΑ ΦΥΣΗ – ΠΑΙΟΝΙΑ ΟΙΝΟΣ – ΠΑΙΟΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΚΡΑ – ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

 • Σχεδιάστηκε δίφυλλο διαφημιστικό έντυπο του δήμου Παιονίας για μαζική διανομή.
 • Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους της ΠΚΜ εμπλεκομένων με τον τουρισμό

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρο Θάνο στις 29.09.2021 και επισκέφθηκαν το λουτρό Πολυκάστρου, τον ιερό ναό Άξιον Εστί στην Αξιούπολη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αξιούπολη και τους καταρράκτες του Σκρα με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων του δήμου και της ΠΚΜ.

 • Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην Αρχαία Ευρωπό με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου 2021 με στόχο την ανάδειξη της Αρχαίας Ευρωπού και της ευρύτερης περιοχής και την ένταξή της στα ευρωπαϊκά ιστορικά τοπόσημα.

 • Οργανώθηκε η φιλοξενία δημοσιογράφων από την Ευρώπη και την   Ελλάδα στην Παιονία ο δήμος συμμετείχε στη οργάνωση του Αλιγαγκάρι run
 • Έγινε παρουσίαση του τουριστικού προφίλ της Παιονίας στα ΜΜΕ της Κεντρικής Μακεδονίας
 • Προγραμματίστηκαν επισκέψεις εκπροσώπων της Πολιτείας εμπλεκομένων με τον Τουρισμό στο δήμο Παιονίας

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου είναι οι εκπρόσωποι του Τουρισμού που θεσμικά θα επισκεφθούν το Δήμο Παιονίας στο πλαίσιο των δράσεων για την τουριστική του ανάδειξη και για την ανάπτυξη των μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Επισκέψεις που συμφωνήθηκαν σε συναντήσεις   στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού philoxenia 2021.

 • Έγιναν παρουσιάσεις του τουριστικού προφίλ του δήμου Παιονίας σε ΜΜΕ της Κεντρικής Μακεδονίας .
 • Διοργανώθηκαν επισκέψεις τουριστικών πρακτόρων στο δήμο

Στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού philoxenia έγινε παρουσίαση του δήμου Παιονίας   σε 8 πράκτορες γραφείων της Θεσσαλονίκης που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν   για τα τουριστικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην περιοχή.

Ξεκίνησε συνεργασία με ομάδα εθελοντών φωτογράφων για τη φωτογράφιση αξιοθέατων της Παιονίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα