Γενικά

Εντολή αντιπεριφερειάρχη για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον Covid 19

Εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό, αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του ιού, έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης- έπειτα από την απόφαση για την υπαγωγή της περιφερειακή ενότητα Κιλκίς σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19- στους προϊσταμένους των Υποδιευθύνσεων και των Τμημάτων, καθώς κι όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ΠΕ, καλώντας τους, παράλληλα, να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

«Πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Για τον λόγο αυτό καλούμε και τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και, παράλληλα, να τηρούν αυστηρά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας. Η πανδημία του κορωνοϊού κατέδειξε την αναντίρρητη ανάγκη αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης με σοβαρότητα, ψυχραιμία και υπευθυνότητα » ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεργίδης.

Επανέλαβε δε, ότι, η ΠΕ Κιλκίς εφαρμόζει τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από τις 6 Αυγούστου 2020, (όταν τέθηκε σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού), όπως επίσης τις οδηγίες – αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι, χθες (Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020), μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και με τα χθεσινά αποτελέσματα στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για τις ανωτέρω Π.Ε. ως εξής:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις ανωτέρω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από την Παρασκευή 11.9.20 από τις 6 το πρωί έως και την Παρασκευή 25.9.20 στις 6 το πρωί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.