Πολιτισμός

Ενθουσίασε η χορωδία του Κιλκίς στο 31ο χορωδιακό φεστιβάλ της λέσχης προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης

Ο πολιτιστικός μουσικός σύλλογος Κιλκίς, συμμετέσχε το πρωί του Σαββάτου 21.11.15, στο 31ο χορωδιακό φεστιβάλ της λέσχης προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Θεωρείται το μεγαλύτερο και το πιό ποιοτικά οργανωμένο στην Ελλάδα και συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και στη διάδοση της χορωδιακής μουσικής», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Συμμετείχαν συνολικά 27 χορωδίες, μικτές, γυναικείες, εφηβικές, παιδικές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Σάββατο το πρωί εμφανίσθηκαν οι χορωδίες της Θρακικής Εστίας «Το Κάστρο», Αγίου Αθανασίου Λητής, πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς, παγχαλκιδικού συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης», πολιτιστικού συλλόγου «Οι Μακεδόνες» και μουσικοχορευτικού συλλόγου Ελευθερούπολης «Το Πράβι».
Η χορωδία του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα, ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία τραγούδια Μάριου Τόκα, Ηλία Ανδριόπουλου, Μάνου Χατζιδάκι, βυζαντινό και παραδοσιακό ποντιακό.

Ιδιαίτερα ενθουσίασαν και χειροκροτήθηκαν, το ποντιακό τραγούδι «Την πατρίδαμ έχασα», που το ερμήνευσε η Σταυρούλα Γιοβανούδη, υπό τους ήχους της λύρας του νεαρού λυράρη Πάνου Ηλιάδη, και ο «Αγέρας στους δρόμους», που ερμήνευσε καταπληκτικά, όπως πάντα, ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης, με την συνοδεία της χορωδίας.

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών από το προεδρείο της λέσχης προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα