Γενικά

Εντείνονται και επεκτείνονται οι έλεγχοι κατά του καπνίσματος

Από την διεύθυνση περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε, ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, πέραν των ελέγχων που διενεργούνται σε συνεργασία με την αστυνομία για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διενεργούνται και έλεγχοι για την απαγόρευση έκθεσης προς πώλησιν και προβολής ή διαφήμισης προϊόντων καπνού.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται κάθε είδους διαφήμιση και προώθηση προϊόντων καπνού σε όλους τους εξωτερικούς, υπαίθριους και εσωτερικούς χώρους. Στους παραπάνω χώρους απαγόρευσης, εντάσσονται με βάση το νόμο και όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η έκθεση προς πώλησιν προϊόντων καπνού μπορεί να γίνεται μόνο σε αμιγή καπνοπωλεία, περίπτερα και καταστήματα αφορολογήτων ειδών. Εάν τα αμιγή καπνοπωλεία λειτουργούν μέσα ή μαζί με άλλα καταστήματα υγειονομικού ή μη ενδιαφέροντος, θα πρέπει να αποτελούν ιδιαίτερο διαμέρισμα σαφώς διαχωρισμένο από το υπόλοιπο κατάστημα που θα διαχωρίζεται μονίμως με τοίχους, γυψοσανίδες και άλλου είδους χωρίσματα ή υαλοπετάσματα (όχι όμως με διαφανή τζάμια) ώστε η έκθεση των προϊόντων καπνού να μη είναι ορατή από τους πελάτες του άλλου καταστήματος.
Αρμόδιοι ελεγκτές υπάλληλοι διενεργούν σχετικούς ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας.
Επισημαίνεται ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται από την νομοθεσία είναι υψηλά.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]