Γενικά

Εντατικοί ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου

Εντατικοί ψεκασμοί στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιούνται από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, για την προστασία των πολιτών από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μέσω της μείωσης του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Συνεργεία της εταιρείας “Οικοανάπτυξη” υπό την επίβλεψη κλιμακίου της υπηρεσίας, διενεργούν δράσεις ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο επίγειου ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) σε μια ακτίνα γύρω από τις περιοχές όπου έχει καταγραφεί κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με σκοπό την άμεση μείωση των πληθ ήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  • Από την υσμών των κουνουπιών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αύριο Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, θα διενεργηθούν ψεκασμοί στις Μάνδρες (από τις 10 το βράδυ εώς τις 12 τα μεσάνυχτα) και στη Νέα Σάντα (από τις 11 το βράδυ εώς τις 1 τα μεσάνυχτα) .

Για τον λόγο αυτό, όλοι οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων, θα πρέπει να ακολουθ

ώρα έναρξης του ψεκασμού και για τις επόμενες δύο ώρες καλούνται να μην κυκλοφορούν. Οι πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

  • Επιτρέπεται η χρήση των κλιματιστικών.
  • Θα πρέπει να μην υπάρχουν απλωμένα ρούχα.
  • Τα φρούτα και τα λαχανικά στους κήπους μπορούν, αφού πλυθούν, από την επόμενη ημέρα να καταναλωθούν χωρίς πρόβλημα.
  • Τα οικόσιτα ζώα δεν κινδυνεύουν, οπότε δε χρειάζεται να ληφθούν ειδικά μέτρα.
  • Το ίδιο ισχύει και για τα κατοικίδια, που προληπτικά μόνο, αν θέλει κάποιος μπορεί να τα περιορίσει σε κλειστό χώρο.

Σημειώνεται ότι, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις ψεκασμού για τη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών σε Π.Αγιονέρι, Α.Ποταμιά, Κορομηλιά, Γουμένισσα, Κιλκίς, Δροσάτο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]