Πολιτική

Εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο συνεχίζει να «πυροδοτεί» η ΔΕΥΑΚ

Συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ).

Μάλιστα, η συνεδρίαση της Πέμπτης 14.3.19 κατά την οποία συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διατάξεως δικά της θέματα, απειλήθηκε με διακοπή, όταν κάποια στιγμή αντηλλαξαν «πυρά» σε υψηλούς τόνους ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Ανέστης Πογέλης.

Πρώτος αναφέρθηκε στην ΔΕΥΑΚ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλος Τονικίδης, με αφορμή πρόσφατες διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης του Κιλκίς, προτείνοντας ανάθεση των επισκευών σε ιδιωτική εταιρία, καθώς, όπως υποστήριξε «το κόστος του έργου θα αποσβεσθεί από την οριστική παύση των διαρροών».

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης μνημόνευσε ως ξεχωριστές στην ιστορία της ΔΕΥΑΚ τις περιόδους, αφ’ ενόςμεν της σύστασής της αφ’ ετέρου δε της δημιουργίας των υποδομών της, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου της σημερινής διοίκησής της, που ενέταξε στο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» σημαντικά έργα ύδρευσης. Έργα, από τα οποία άλλα οδεύουν προς αποπεράτωσιν και άλλα δημοπρατούνται εντός του 2019.

«Εσείς ομιλείτε περί έργων, και εμείς στο Λεκανοπέδιο Μουριών πίνουμε λασπόμενο», αντέτεινε, διαφωνόντας με τον κ. Σισμανίδη ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δημητρίου, που ζήτησε εκτενέστερη και ενδελεχέστερη ενημέρωση γιά την ΔΕΥΑΚ και γενικότερα γιά τον τομέα της ύδρευσης.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος, επίσης της μείζονος μειοψηφίας, Κώστα Ζώτος, ζήτησε ενημέρωση γιά την πορεία της υπόθεσης των σοβαρών καταγγελιών εις βάρος της ΔΕΥΑΚ (υπερτιμολογήσεις, αλλοίωση εγγράφων κα), με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανέστη Πογέλη να αναφέρει, ότι η υπόθεση αυτή βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Αμέσως μετά μίλησε ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος χαρακτήρισε εξαγγελθείσα γιά το αμέσως προσεχές μέλλον συνέντευξη Τύπου της ΔΕΥΑΚ ως απόπειρα να «χρυσωθεί το χάπι» γιά καθυστερήσεις έργων σε περιοχές, όπως Γάβρας, Μονολιθίου και Τριποτάμου, εξ αιτίας των οποίων οι εν λόγω οικισμού έμειναν χωρίς νερό επί δέκα ημέρες και ενώ στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν τέσσερες γεωτρήσεις.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανέστης Πογέλης αναφέρθηκε σε τεχνικά προβλήματα, στα οποία απέδωσε το πρόβλημα, τα οποία και επιλύθηκαν, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Βαφειάδης που αμφισβήτησε τα στοιχεία της απάντησης.

Κάποιες αποστροφές των λόγων και των δύο εκλήφθησαν αμοιβαίως ως ειρωνίες, με επακόλουθο, όπως αναφέρθηκε την ανταλλαγή φραστικών «πυρών» που «ανέβασαν» το «θερμόμετρο» της έντασης, υποχρεώνοντας την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αναστασία Ανανιάδου να προειδοποιήσει γιά διακοπή της συνεδρίασης.
Ωστόσο, οι τόνοι «έπεσαν» γρήγορα και από τις δύο πλευρές και η συνεδρίαση συνεχίσθηκε χωρίς άλλα προβληματα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]