Πολιτική

Ενοχλημένη η δημοτική αρχή Κιλκίς γιά την ανανέωση συμβάσεων

Την κυβερνητική απόφαση γιά υποχρεωτική ανανέωση ληγουσών διμηνιαίων και οκταμηνιαίων συμβάσεων εργασίας στον δήμο, χωρίς συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου στηλίτευσε σε υψηλούς τόνους ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς με αφορμή την επικείμενη εφαρμογή αυτής της απόφασης και στον δήμο Κιλκίς γιά 53 συμβασιούχους υπαλλήλους.

Ο κ. Σισμανίδης καταλόγισε στην κυβέρνηση νοοτροπία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» κάνοντας λόγο γιά κόστος 2.300.000 ευρώ γιά μία διετία, η στέρηση του οποίου θα εμποδίσει τον δημο να καλύψει ανάγκες των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Γνωστοποίησε δε την πρόθεσή του να συγκαλέσει ειδική σύσκεψη με τους επικεφαλής των συνδυασμών γιά το εν λόγω θέμα ενώ επέκρινε και την κεντρική ένωση δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με αναφορά σε «ηττοπαθή» και υποχωρητική στάση.

Οι αναφορές του κ. Σισμανίδη προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις με τον επικεφαλής της μείζονος μειψηφίας Παύλο Τονικίδη να υπενθυμίζει το ότι η κυβερνητική απόφαση εφαρμόζεται σε όλους τους δήμους, και δεν επικεντρώνεται αποκλειστικώς στον δημο Κιλκίς ώστε να δικαιολογείται μία τόσο έντονη αντίδραση.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Φαχουρίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα να μην χάνονται θέσεις εργασίας και ζήτησε να εξετασθεί το θέμα διεξοδικώς ώστε να μην αισθανθούν οι συμβασιούχοι ότι βρίσκονται μεταξύ διασταυρουμένων «πυρών» ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εν τω μεταξύ κατά την συνεδρίασή του της Τετάρτης 2.11.16 το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε την δημοπράτηση των ακόλουθων έργων:

-Ενίσχυση και αναβάθμιση του παλαιού κλειστου γυμναστηρίου Κιλκίς με 540.000 ευρώ από δημοτικά έσοδα του δήμου

-Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων δήμου Κιλκίς πλην ΤΚ Δροσάτου με προϋπολογισμό 303.200 ευρώ από δημοτικά έσοδα του δήμου

-Κατασκευή, αναβάθμιση, αποκατάσταση οδοποιίας, κρασπέδων και πλακοστρώσεων σε οικισμούς των ΔΕ Γαλλικού, Πικρολίμνης, Κρουσσών με προϋπολογισμό 473.807 ευρώ από δημοτικά έσοδα

-Κατασκευή και εξωραϊσμός παιδικών χαρών δήμου Κιλκίς προϋπολογισμού 392.028 ευρώ

-Συντήρηση δημοτικών κτιρίων και σχολείων δήμου Κιλκίς με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα