Πολιτική

Η Ε.ΑΣ.Υ. Κ.Μακεδονίας στα σύνορα

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 το προεδρείο της Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με εκλεγμένους αντιπροσώπους και ένα μέλος του προεδρείου της ομοσπονδίας, μετέβησαν στον ακριτικό οικισμό της Ειδομένης του δήμου Παιονίας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κιλκίς.

Σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης και στο Α.Τ. Πολυκάστρου Κιλκίς, συζητήθηκαν με τους συναδέλφους «πρώτης γραμμής» τα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι και καλούνται να επιλύσουν.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του σωματείου αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Κιλκίς, καθώς και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Παραστατίδη και το βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γεώργιο Γεωργαντά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Ειδομένης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει τα εξής: “Δυστυχώς, στα σύνορα Ελλάδας – FYROM, επιβεβαιώνεται μία κατάσταση που όλοι γνωρίζουν, όλοι ψιθυρίζουν αλλά κανείς δεν τολμά να διαχειριστεί. Η περιοχή έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη και παράλληλα σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Η κατάσταση, τις τελευταίες μέρες, έχει επιδεινωθεί καθώς η γειτονική χώρα δεν επιτρέπει τη διέλευση σε ανθρώπους που προέρχονται από μη εμπόλεμες ζώνες, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε κατόχους Συριακών, Αφγανικών και Ιρακινών διαβατηρίων.

Συνέπεια αυτού είναι η υπερσυγκέντρωση χιλιάδων προσφύγων με αποτέλεσμα να μην εκλείπουν και φαινόμενα ποινικά κολάσιμων πράξεων. Η παραμονή των προσφύγων και η συσσώρευση του πληθυσμού αυτού, στην παραμεθόριο αυτή περιοχή, είναι μία κατάσταση που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι Αστυνομικές δυνάμεις.

Σε όλα αυτά, οι συνάδελφοι καλούνται να λειτουργήσουν κάτω από ένα καθεστώς ασάφειας, ως προς την στάση που θα πρέπει να έχουν μπροστά στην πρωτοφανή αυτή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κατάσταση.

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στη διαχείριση μίας κρίσης δεν ΠΡΕΠΕΙ να παρουσιάζεται ως έργο που ανάγεται στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Η ένωσή μας, προκειμένου να προασπίσει και να διαφυλάξει τα μέλη μας, εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής παρέμβασης, αναφορικά με τη νομιμότητα ή μη του όλου εγχειρήματος, σε συνεννόηση με την Τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]