Πολιτική

«Ενίσχυση ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της θέσης του εργαζομένου λαού»

Περιοδεία στο εργοστάσιο της ΑΛΟΥΜΥΛ και της «Πρεκονστρούκτα» πραγματοποίησε την Δευτέρα 7 .9.15 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους του ΚΚΕ α’ Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, β’ Θεσσαλονίκης, Κώστα Ηλίου και Κιλκίς, Κώστα Τσαουσίδη.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συζήτησαν με εργαζόμενους των δύο εργοστασίων και επικεντρώθηκαν στο γιατί πρέπει να βγει ισχυρό το ΚΚΕ από τις κάλπες.
Ανέφεραν ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ζωτικής σημασίας για τον λαό, διότι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια να πιστέψει ο λαός ότι έχει την δύναμη να ανατρέψει την αθλιότητα που βιώνει και να το πετύχει.
Σημείωσαν ότι ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να επιταχύνει θετικές διεργασίες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την αναζωογόνηση συνδικάτων και σωματείων, ως οργάνων ταξικής πάλης και όχι ως οργάνων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Κάλεσαν τους εργάτες των δύο εργοστασίων να αξιοποιήσουν την ιστορική πείρα του εργατικού – λαϊκού κινήματος για να βγάλουν το συμπέρασμα, ότι όταν ο λαός διεκδικούσε και αγωνιζόταν μαζικά, οργανωμένα και προς ταξική κατεύθυνση, είχε κατακτήσεις και αποσπούσε δικαιώματα, ενώ όταν η αστική τάξη εύρισκε τον λαό αποδυναμωμένο και διασπασμένο αύξανε την επίθεσή του και έπαιρνε πίσω τις όποιες κατακτήσεις. Η ιστορία δείχνει ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη όχι μόνο να πετυχαίνουν μικρές νίκες και να έχουν επί μέρους κατακτήσεις, αλλά μπορούν όταν το θελήσουν να κατακτήσουν οι ίδιοι την εξουσία, να γίνουν οι ίδιοι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν.

Εξήγησαν, επίσης, ότι η ίδια η ζωή σε ένα εργοστάσιο βοηθεί, ώστε ο κάθε εργάτης και η καθεμιά εργάτρια να κατανοήσει, ότι αυτοί παράγουν τον πλούτο που υπάρχει, πως χωρίς αυτούς γρανάζι δε γυρνά. Κι όμως οι εργάτες αμείβονται με ένα ελάχιστο μέρος αυτού του πλούτου και το υπόλοιπο πηγαίνει στα χέρια των καπιταλιστών, στα χέρια των μετόχων των μονοπωλιακών ομίλων οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με την παραγωγή και όμως πλουτίζουν ημέρα με την ημέρα, εις βάρος των εργατών οι οποίοι δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να τα βγάλουν πέρα, δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Τόνισαν, ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα συμβάλει, εκτός των άλλων, στο να συναντηθούν οι εργάτες με τους αυταπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις εργαζόμενες γυναίκες, τις λαϊκές οικογένειες, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα έχει αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, στη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ, για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων και που θα ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση της εξουσίας από το λαό.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε και συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Πρεκονστρούκτα» Βασίλειο Σεργιαννίδη, με τον οποίο συζήτησαν για την εξελίξεις στην ελληνική και διεθνή οικονομία και για την πορεία του κλάδου των κατασκευών».

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων