Ειδήσεις Video

Ενημερωτική συνάντηση εργασίας για την ψηφιακή πλατφόρμα ΚΕΠ PLUS (Βίντεο)

Η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας στοχευμένων πληροφοριών και χρήσιμων δεδομένων στην άμεση υπηρεσία της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και του επενδυτικού εν γένει περιβάλλοντος συνιστά τον πυρήνα της φιλοσοφίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης (ΚΕΠ) Plus που προωθεί τάχιστα προς υλοποίηση το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης.

Η επιτυχημένη συνταγή των ΚΕΠ στην ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και στη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης του πολίτη αξιοποιείται στο νέο μοντέλο των ΚΕΠ Plus οι βασικές λεπτομέρειες του οποίου αναπτύχθηκαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς ως τόπου επιλογής του νέου ψηφιακού εγχειρήματος μαζί με δεκαεπτά άλλες πόλεις της επικράτειας.

Η συνάντηση εργασίας προκλήθηκε με διοργανωτική ευθύνη του υπουργείου και τη συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά και επιστημονικών συνεργατών του.

Χαιρετίζοντας τη δημόσια διαβούλευση ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης τόνισε ότι η αξιοποίηση των ΚΕΠ Plus στη διαδικασία του επιχειρείν θα προσδώσει δύναμη και εφόδια στις νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε μέσα από τα άυλα αγαθά της ψηφιακής τεχνολογίας να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε νέες γραμμές παραγωγής με εγχώριο αλλά και εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης επισήμανε στο χαιρετισμό του ότι ο ρόλος των ΚΕΠ αλλάζει μορφή, διευρύνεται και στρέφεται στην επιχειρηματικότητα για να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες της με ψηφιακές εφαρμογές on line που θα διευκολύνουν και θα εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία των νεοφυών επιχειρηματικών μονάδων με συγκριτικά οφέλη τη δικτύωση, τη μεταξύ τους διασύνδεση και νέους τρόπους διακίνησης των προϊόντων. ‘’Είναι μία μοναδική ευκαιρία’’ τόνισε ο κ. Γεωργαντάς στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας με μελετημένα και στοχευμένα βήματα.

Αναλυτική παρουσίαση των ΚΕΠ Plus έκανε ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος γενικός γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Στο γόνιμο διάλογο που ακολούθησε συμμετείχαν με ιδέες και προτάσεις ο αντιπρόεδρος της Διαχειριζόμενης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς (ΔΙΒΙΠΕΚ) Ιωάννης Πετρίδης, ο πρόεδρος του συνδέσμου βιομηχανιών πρώην δήμου Γαλλικού Αλέξανδρος Κατσιαβός, ο διευθυντής του εμπορικού επιμελητηρίου Κιλκίς Γιώργος Ηλιάδης, ο υπεύθυνος του ΓΕΜΗ του ΕΒΕ Κιλκίς Σωτήρης Τσέτος, ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και χειριστής του μητρώου οικοτεχνίας Χρήστος Σαπρανίδης οι Γιώργος Μπίκος (οικοτεχνία προϊόντων ελιάς) Στέφανος Καμπέρης (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ‘’Staramaki’).

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι αντιδήμαρχοι Κιλκίς Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Μπαλάσκας, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, ο προϊστάμενος διεύθυνσης των ΚΕΠ Αναστάσιος Νικολαϊδης, ο υπεύθυνος επιχειρήσεων του ΕΒΕ Κιλκίς Πολύκαρπος Βασιλειάδης ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κιλκίς Σπυρίδων Μιχαηλίδης, ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Crystal Νίκος Τσεκλίδης ο Παντελής Ιορδανίδης παραγωγός αρωματικών φυτών και οι Αντώνης Βουρδογιάννης και Πέτρος Παπαιορδάνου από την ΚοινΣΕπ Staramaki.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα