Κοινωνία

Ενημερωτική εσπερίδα γιά τα ορθοδοντικά προβλήματα σε εφήβους

Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε.Κιλκίς και η Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς σας προσκαλούν σε εσπερίδα με θέμα: «ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ: ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ».

Αφορά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ταυτόχρονης μελέτης του επιπέδου ποιότητας στοματικής υγιεινής, της επίδρασης του εκφοβισμού και της οικονομικής κρίσης σε ορθοδοντικούς ασθενείς στην χώρα μας.

Με έναυσμα το θέμα της έρευνας θα γίνει αναφορά στον όρο του εκφοβισμού (bullying) και στην επίδρασή του στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεικόνα των εφήβων.

Επιπρόσθετα, θα αναλυθούν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού αλλά και ο ρόλος του σχολείου, των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στις 6.30 το απόγευμα στο Εντευκτήριο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος) από τις: Παναγιώτα Γκόλιαρη, D.D.S,M.Sc, Ειδική Ορθοδοντικός και Έλλη Φρεγγίδου, M.Sc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα