Κοινωνία

Ενημερωτική εκστρατεία γιά την χρήση του προφυλακτικού

Ο σύλλογος οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», τα κέντρα πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» και το ίδρυμα «Aids Healthcare Foundation» δίνουν ραντεβού ευαισθητοποίησης σε είκοσι πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο, την Παρασκευή 13.2.15, γιορτάζοντας την διεθνή ημέρα χρήσης προφυλακτικού.
Με δωρεάν διανομή 120.000 προφυλακτικών και έντυπου ενημερωτικού υλικού σε κεντρικά σημεία των πόλεων, η «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις και φορείς σε Κόρινθο, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Ικαρία, Σάμο, Ρόδο, Κέρκυρα, στο Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, Δράμα, Κοζάνη, Βόλο, Ρέθυμνο, Κεφαλονιά και Κύπρο αναδεικνύουν την σημασία της σεξουαλικής αγωγής και υγείας, ενός θέματος που μας αφορά και παρ’ όλα αυτά περιβάλλεται συχνά από ελλιπή ενημέρωση και προκαταλήψεις.
Μοιράζουμε 120.000 προφυλακτικά, ενημερώνουμε και συζητούμε για την σημασία της πρόληψης και της προφύλαξης ενάντια στο HIV/AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και δίνουμε τη δυνατότητα γρήγορου, ανώνυμου και δωρεάν τεστ για HIV.
Σε αυτήν την πανελλήνια εκστρατεία της 13ης Φεβρουαρίου 2015, διεθνούς ημέρας χήσης προφυλακτικού, δεν είμαστε μόνοι μας. Η «Θετική Φωνή» συνεργάζεται για μιάν ακόμη φορά με οργανώσεις και φορείς σε είκοσι πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο. Η καθεμία από αυτές είναι πολύτιμος συνεργάτης και κρίκος σε μία δυνατή «αλυσίδα» ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τις παρακάτω οργανώσεις για τη συμβολή τους:
ESN και Colour Youth στην Αθήνα
«Γιατροί του Κόσμου», «ΑΡΣΙΣ» – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», ΟΚΑΝΑ, ESN AuTh, ESN UoM, Social Erasmus, Erasmus Student Network, Thessaloniki Rainbow Youth, Κοινότητα LGBTIQ νέων Θεσσαλονίκης «Good As You(th)», ELSA (The European Law Students’ Association), AIESEC, Homophonia Thessaloniki, Thessaloniki Pride Sylvia Rivera, Thessaloniki Pride, Καλλιτεχνική Ένωση Ulysses, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη
«Δράμα Project» 2020 στη Δράμα
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς
Σωματείο νέων Unesco στις Σέρρες
«Θράκας Ιππέας» στη Ξάνθη και την Κομοτηνή
«Άρσις» Κοζάνης
Kέντρο πρόληψης «Φάρος» στη Σάμο και την Ικαρία
Κέντρο πρόληψης «Δίοδος» και «Σαμαρείτες» στη Ρόδο
«Blender» στην Πάτρα
«Conqueer »στο Ηράκλειο Κρήτης
Ερυθρός Σταυρός στην Κέρκυρα
«Painted Youth», «Stay Human» και ESN στα Ιωάννινα
Κίνηση συμπαράστασης για το AIDS, «AcceptCy» και Κυπριακός Σύνδεσμος οικογενειακού προγραμματισμού στην Κύπρο
Αντίστοιχες δράσεις θα υλοποιηθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, καθώς και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, εξειδικευμένες ομάδες των «Checkpoint» θα παρέχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για τον HIV με τη μέθοδο «rapid test» (γρήγορο τεστ) στο ΤΕΙ Αθήνας, στο στέκι των ΜΚΟ «ΣυνΑθηνά» απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ καφετέριες και μπαρ στις δύο πόλεις θα διαθέτουν δωρεάν προφυλακτικά στους επισκέπτες τους.
Με αφορμή την διεθνή ημέρα χρήσης προφυλακτικού, η «Θετική Φωνή» ξεκινά μία εκστρατεία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών για την ενίσχυση του αιτήματός της, περί μείωσης του Φ.Π.Α. στα προφυλακτικά από το 23% στον χαμηλότερο συντελεστή 6,5%. Με κεντρικό μήνυμα «Τα προφυλακτικά δεν είναι είδος πολυτελείας» η συγκεκριμένη εκστρατεία στοχεύει στη μείωση του τελικού κόστους που καταβάλει ο καταναλωτής για την αγορά τους, ενώ παράλληλα υπηρετεί ένα συμβολισμό που η πολιτεία υποχρεούται να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν, δεδομένου ότι τα προφυλακτικά είναι το πιο σημαντικό μέσο προφύλαξης και πρόληψης ενάντια στο HIV/AIDS και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Δεν νοείται κράτος πρόνοιας που εξισώνει μέσω των φορολογικών συντελεστών το προφυλακτικό με καταναλωτικά αγαθά πολυτελείας.
Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους να συμβάλουν στην προσπάθειά μας και να συμμετέχουν στην προσπάθεια ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών στην ιστοσελίδα της «Θετικής Φωνής» www.positivevoice.gr.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα