Κοινωνία

Eνημερωτική εκστρατεία του «Αγίου Ευγενίου» γιά την νηστήσιμη διατροφή

Ολοκληρώθηκε η «εκστρατεία ενημέρωσης» στο Δήμο Παιονίας από τον σύλλογο καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» σχετικώς με τις νηστίσιμες διατροφικές συνήθειες.
Η αρχή έγινε την Κυριακή 8.3.15 από το Πολύκαστρο σε συνεργασία με την ενορία Αγίας Τριάδος. Ακολούθησε την Τετάρτη 11.3.15 στην Αξιούπολη η συνεργασία με την ενορία Αγίου Δημήτριου και κατόπιν ήταν την Κυριακή 22.3.15 η σειρά της Γουμένισσας σε συνεργασία με την δημοτική ενότητα Γουμένισσας και τελευταίος σταθμός το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Εύρωπος σε συνεργασία με την ενορία Αγίου Γεωργίου.
Η διαιτολόγος και διατροφολόγος Ανθή – Ισμήνη Ναούμη «κέρδισε» την συμπάθεια όλων όσων την παρακολούθησαν καθώς στο τέλος κάθε ομιλίας της ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις και αναπτυσσόταν γόνιμος διάλογος με το κοινό.
DSC02254
Η αμεσότητά της με το πρόσχαρο χαμόγελο αλλά κυρίως η ευγένεια και φυσικά η γνώση της όσον αφορά στα διατροφικά θέματα που συνοδευόταν από μία ειλικρίνεια σχετικά με τα θέματα της νηστείας που άπτονται της πίστης, καθήλωσαν το κοινό που δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι τις περισσότερες φορές αποχωρούσε «μαγεμένο»…», τονίζεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο του συλλόγου, όπου αναφέρονται και τα εξής:
«….Οι ιερείς, π. Δωρόθεος Πάπαρης στο Πολύκαστρο, πατήρ Ιγνάτιος Καλογεράκης στην Αξιούπολη και π. Ιωάννης Αρντελεάν στον Ευρωπό αναφέρθηκαν κυρίως στην εγκράτεια των παθών που συνοδεύεται σε πολλές περιπτώσεις και με αυστηρή τήρηση νηστείας τροφών, όπου εκεί κυρίαρχο ρόλο παίζει η πίστη των Χριστιανών η οποία δίνει ψυχική και σωματική δύναμη.
Ο σύλλογος καρκινοπαθών μοιράζοντας και στις τέσσερις εκδηλώσεις συμβολικά «Μάρτηδες» λόγω του ότι όλες οι ομιλίες διεξήχθησαν το μήνα του Μάρτη, έδωσε το μήνυμα της πρόληψης από την ακτινοβολία του ήλιου.
Ευχαριστούμε τους ιερείς π.Δωρόθεο, π.Ιγνάτιο και π.Ιωάννη, τον πρόεδρο ΔΕ Γουμένισσας Α.Τραχανίδη, τον αντιδήμαρχο Παιονίας Ι.Αλίρη, τον Α.Καραδημητρίου για την συνεργασία καθώς και όλα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που παρακολούθησαν τις ομιλίες. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους Γουμενισσιώτες Ε.Σανίδα και Π.Τάτση για το «υπαίθριο τσιπουρο-κέτερινγκ» που μας πρόσφεραν την Κυριακή στην ενδιάμεση στάση από την Γουμένισσα στον Εύρωπο.
Ήταν μία μικρή περιοδεία στον δήμο Παιονίας όσον αφορά στην πρόληψη από το σύλλογο καρκινοπαθών που υπόσχεται σε μέλη και φίλους οι οποίοι δεν διστάζουν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του, ότι οι ενημερώσεις σχετικά με τον καρκίνο θα συνεχιστούν γιατί θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι κάτοικοι του νομού, ότι ο καρκίνος δεν είναι ταμπού, δεν είναι μεταδοτικός αλλά είναι ο πιο «δημοκρατικός» αφού δεν κάνει διακρίσεις.
Αντιμετωπίζεται μόνο με σωστή ενημέρωση και έγκαιρη πρόληψη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα