Γενικά

Ενημερωτική εκδήλωση στο με θέμα τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά – Προβλήματα και ευκαιρίες ανάπτυξης», στο πλαίσιο τοπικού της πρωτοβουλίας LEADER, διοργανώνει η «Επιμορφωτική Κιλκίς» ΜΕΠΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9.3.22, στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος Πολυκάστρου της εταιρίας (Εθνικής Αμύνης 37), με ώρα έναρξης 10 το πρωί και με ελεύθερη είσοδο.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης απευθύνεται σε άτομα που απασχολούνται στον γεωργικό τομέα (αγρότες και εργαζόμενους σε γεωργικές επιχειρήσεις) εντός της περιοχής εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, ήτοι όλης της ΠΕ Κιλκίς εκτός της εντός σχεδίου περιοχής της πόλης του Κιλκίς, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, και έχει ως στόχο την διάδοση πληροφοριών για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Οι ενότητες που συνοπτικά θα αναπτυχθούν είναι

· Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στην περιοχή του Κιλκίς-Τάσεις και Προοπτικές

· Χρήσεις Αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών και προϊόντων

· Ομάδες Παραγωγών- Συνεταιρισμοί

Ακόμη στα πλαίσια της Δράσης Ενημέρωσης θα παρουσιαστεί το Τοπικό Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.)- «Αναπτυξιακή Κιλκίς-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ» αλλά και θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και διάδοση των αποτελεσμάτων της υλοποιούμενης δράσης και των υποέργων της.

Η Δράση Ενημέρωσης θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 – 10:30 Προσέλευση
10:30 – 11.00 Έναρξη Δράσης Ενημέρωσης – Χαιρετισμοί
11:00 – 12.00 Περιγραφή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης / της Πράξης «Επαγγελματική Κατάρτιση στις Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών».

Στόχοι- Δράσεις-Αποτελέσματα

Εισήγηση: Αντώνιος Κομπατσιάρης, Γεωπόνος, Υπάλληλος Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

12:00 – 12.30 Διάλειμμα
12:30 – 14:30 Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Προβλήματα και Ευκαιρίες Ανάπτυξης

Εισηγήση: Αντώνιος Κομπατσιάρης, Γεωπόνος, Υπάλληλος Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

14:30 – 15:00 Λήξη Δράσης Ενημέρωσης


*Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]