Γενικά

Ενημερωτικές ημερίδες γιά μαθητές τεχνικής εκπαίδευσης απο το ΚΕΣΥΠ

Από το κέντρο συμβουλευτικής και προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί μια από τις δυο κατευθύνσεις της μεταγυμνασιακής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παίρνει την δυνατότητα στους μαθητές και μαθήτριές της να σπουδάσουν σε αντικείμενα που θα τους δώσουν την ευκαιρία να ενταχθούν με αυξημένα προσόντα στην αγορά εργασίας.
Η αξιοποίηση των γνώσεών τους και η ένταξη στο επάγγελμα ακολουθεί μια πορεία που ξεκινά με την αδειοδότηση των νέων επαγγελματιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και συγκεκριμένα από την διεύθυνση ανάπτυξης.
ΚΕΣΥΠ
Προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των μαθητών/μαθητριών της τεχνικής εκπαίδευσης για την ομαλότερη ένταξή τους στην επαγγελματική ζωή, η διεύθυνση ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, διοργανώνει ημερίδες με θέμα «Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. ΕΠΑ.Σ. και Ι.Ε.Κ. και διαδικασίες πιστοποίησης αυτών».
ΚΕΣΥΠ
Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σήμερα για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ του δήμου Κιλκίς στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του ΕΒΕ Κιλκίς και για τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ του δήμου Παιονίας στις 5.12.14 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ. Αξιούπολης
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την συμπαράσταση και συνεργασία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το κέντρο συμβουλευτικής και προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Κιλκίς το οποίο στηρίζει ενεργώς, τις σημαντικές για τους μαθητές και μαθήτριες, ενημερωτικές ημερίδες».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα