Κοινωνία

Ουσιαστική ενημέρωση παρέσχε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στους μαθητές των γυμνασίων

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση στους μαθητές των γυμνασίων της πόλης του Κιλκίς από τον οργανισμό του «Χαμόγελου του Παιδιού», που ξεκίνησε την Δευτέρα 12.10.15 και διήρκεσε τρεις συνεχόμενες ημέρες με τετράωρες καθημερινές παρεμβάσεις στα σχολεία. Στην δραστηριότητα, που συντόνισε για λογαριασμό της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς η υπεύθυνη του συμβουλευτικού σταθμού βέων Σωτηρία Καρολίδου, πάνω από τριακόσιοι συνολικά μαθητές ήρθαν σε επαφή με έναν πανελλαδικώς αναγνωρισμένο οργανισμό, έμαθαν για την ιστορία και τη λειτουργία του ενώ την ίδια στιγμή με τρόπο διαδραστικό η ψυχολόγος Μ. Γαβριήλογλου κατάφερε να περάσει στα παιδιά μας μηνύματα για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Η ιστορία του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου, του εμπνευστή της μεγάλης ιδέας της ίδρυσης του οργανισμού, συγκίνησε μαθητές και καθηγητές που παρακολούθησαν τις ενημερώσεις. Συναισθήματα ανάμικτα «γεννήθηκαν», ιστορίες από την καθημερινή ζωή «τάραξαν» την ησυχία όλων και όλοι αντιλήφθηκαν την ευθύνη τους στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, ακόμη και αν δεν κάποιος δεν εμπλέκεται αμέσως σε κάποιο περιστατικό.
Η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για τα παιδιά SOS 1056 που βασικό σκοπό έχει την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, απαντά σε εικοσιτετράωρη βάση και λειτουργεί πανελλαδικά. Στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι απόρρητες και δεν καταγράφονται, δεδομένα που αποτελούν σαφέστατα μια πρόταση άμεσης αντιμετώπισης στο πρόβλημα ενός παιδιού και δίνουν όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να εμπιστευτεί ένα παιδί το πρόβλημά του. Το εξειδικευμένο προσωπικό, όχι μόνο απαντά αλλά και αναλαμβάνει, εφ’ όσον το παιδί το επιθυμεί, να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση στο πρόβλημα.
«Το «Χαμόγελο του παιδιού» από το 1997 έχει αναπτύξει ένα ευρύτατο φάσμα δράσεων για το παιδί και την οικογένειά του με στόχο την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλους τους τομείς, όπως είναι η υγεία, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η διαβίωση και άλλα, ενώ στον οργανισμό αυτό όλοι οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι και μπορούν να προσφέρουν όταν το θέλουν πραγματικά», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα

Δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος, το «διαμάντι» της επιστημονικής έρευνας στον «πόλεμο» εναντίον του καρκίνου

Της Βασιλικής Μιχοπούλου* Ο δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος έχει λάβει έξι φορές υψηλού κύρους χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας σχεδόν […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]