Πολιτική

Η Ε.Ν.Ι.Κ. συμμετείχε στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των Τ.Ε.Π. του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23.2.21 στις 12 το μεσημέρι στα πλαίσια της πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

“Σε αναμονή του τρίτου κύματος, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στη συνείδησή μας και απέναντι στους ασθενείς μας να αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα και να διεκδικούμε. Έχουμε ευθύνη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο πλευρό των ασθενών μας για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους.

Παρά τις διαψεύσεις , τις συκοφαντίες και τη στοχοποιήση των υγειονομικών, εμείς καταγγέλουμε τον αυταρχισμό και την καταστολή που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τον αγώνα μας και να σταματήσουν κάθε φωνή που αναδεικνύει την αλήθεια.

Απαιτούμε και διεκδικούμε :

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους εργασιακούς χώρους.
  • Επέκταση του παραμεθορίου επιδόματος σε όλο το νομό και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Να θεωρείται και να καταγράφεται       η νόσος στους υγειονομικούς ως επαγγελματική. Ο θάνατος των υγειονομικών από τη νόσο να αναγνωρίζεται ως επαγγελματικό ατύχημα.
  • Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αποπληρωμή όλων των εφημερίων στο ακέραιο χωρίς περικοπές.
  • Δημιουργία Μ.Ε.Θ. και Μ.Α.Φ. στο Νοσοκομείο μας με ταυτόχρονες προσλήψεις του ανάλογου προσωπικού.
  • Ενίσχυση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας και ανάληψη του εμβολιασμού με άμεση απεμπλοκή των Νοσοκομειακών δομών. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα δείγματα και εκτεταμένη ιχνηλάτηση.
  • Δημιουργία κινήτρων στους ειδικευόμενους (οικονομικών και εκπαιδευτικών) για ειδικότητα στα περιφερικά νοσοκομεία. Απεμπλοκή των ειδικευόμενων ιατρών από αλλότρια καθήκοντα.

Ανάκληση όλων των διώξεων των υγειονομικών που αναδεικνύουν τα προβλήματα”.

Περισσότερα

Π.Ελευθεριάδης: «Οι δημότες Παιονίας έχουν και μνήμη και κρίση, γιά να καταλάβουν την διαστρέβλωση της πραγματικότητας»

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ δήμου Παιονίας Πλούταρχος Ελευθεριάδης προέβη στην ακόλουθη έγγραφη δήλωση: «Με έκπληξη διαβάσαμε το […]

Δείτε ακόμα

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση («φάιναλ έιτ») η χειροσφαιρική ομάδα εφήβων Αλέξανδρου Αξιούπολης

Νέο «κρίκο» στην μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου πρόσθεσε η ομάδα εφήβων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, καταλαμβάνοντας την […]