Πολιτική

Ενιαία πολιτική στο μεταναστευτικό ζητεί η ομοσπονδία συνοριακών φυλάκων

Μετά την πρόσκληση της επιτροπής του τομέα της ΝΔ γιά την μετανάστευση και του υπευθύνου τομεάρχη γιά τα θέματα δημόσιας τάξης Δημητρίου Κυριαζίδη, κλιμάκιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων υπό τον πρόεδρός της Παναγιώτη Χαρέλα συναντήθηκε με τα μέλη της επιτροπής γιά ζητήματα που αφορούν στο μετανατευτικό.
Την Παρασκευή 28.8.15 το κλιμάκιο της ΠΟΣΥΦΥ συναντήθηκε στα γραφείατης αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα μέλη της επιτροπής γιά το μεταναστευτικό και παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις της γιά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου η ΠΟΣΥΦΥ ενημέρωσε και γιά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κιλκίς τις προηγούμενες ημέρες. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«…Ζητήσαμε και από τους εκπροσώπους της ΝΔ να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος όπως αρμόζει από ένα υπεύθυνο κράτος – μέλος της ΕΕ.

Τονίσαμε την ανάγκη γιά χάραξη μιάς ενιαίας εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής με διακομματικό χαρακτήρα που θα μπορεί να στέκεται μακροπρόθεσμα και να μην μεταβάλλεται με την αλλαγή κάθε δύο χρόνια, αναλόγως ποιός θα είναι κυβέρνηση. Απαιτείται ενιαίος σχεδιασμός και μία ενιαία πολιτική, ώστε ακόμη και το ένστολο προσωπικό να μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις όπως θα έπρεπε. Μέσα από ένα οργανωμένο πλαίσιο και με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Τέλος η επιτροπή ενημερώθηκε γιά ζητήματα του κλάδου μας σχετικώς με το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό. Παρουσιάσαμε λύσεις με το ελάχιστο ή μηδενικό δημοσιονομικό κόστος που είναι εφικτές να προκύψουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα