Γενικά

Εκδήλωση με θέμα το νερό απο το «Μέτωπο ενάντια στα μεταλλεία»

Το ντοκιμανταίρ «ΣτΑΓΩΝΕΣ» της Νέλλυ Ψαρρού θα προβληθεί την Δευτέρα 30.3.15 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς με ωρα έναρξης 6.30 το πρωί . Η δημιουργός του ντοκιμανταίρ θα είναι παρούσα στην προβολή και θα συμμετάσχει στην συζήτηση που θα ακολουθήσει.
Την εκδήλωση διοργανώνει το «Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια, Πάικο σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρονται τα εξής:
Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ο πιο ορατός και άμεσος κίνδυνος που διατρέχει τη ζωή και την ευημερία μας, ειδικά σε μια συγκυρία όπου όλα τα βασικά αγαθά μπαίνουν στο στόχαστρο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Η άμεση πώληση των πηγών και των δικτύων διαχείρισης νερού είναι η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που μπορεί κανείς ίσως να φανταστεί.
Αυτό που είναι λιγότερο προφανές και λείπει από τη σχετική συζήτηση είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που περνά αθέατη σχεδόν από δίπλα μας εδώ και δεκαετίες, με συνέπειες τόσο ολέθριες για την υγεία που θίγουν και την ίδια την επιβίωσή μας. Αυτές, οι ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού, αναδεικνύονται μέσα από το ντοκιμανταίρ «ΣτΑΓΩΝΕΣ».
Ο πόλεμος του αύριο, σήμερα θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμανταίρ. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. Ο ίδιος ο τίτλος του ντοκιμανταίρ αναφέρεται ακριβώς στους αγώνες που γίνονται για τις σταγόνες της ζωής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]