Γενικά

Μία ενδυματολογική πρόταση του ΤΕΙ Κιλκίς στο «Νotos Galleries» της Θεσσαλονίκης

Το εργαστήριο «Visual Merchandising» του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», παρεμβαίνει από τις 10/11 έως τις 30/11/14 στη βιτρίνα του «Notos Galleries» που βρίσκεται μέσα στη Στοά Χιρς, από την πλευρά της οδού Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη με «Symbolic surfaces» («Συμβολικές επιφάνειες»).

Η «ατέρμονη» επιφάνεια του υφάσματος, η ατέρμονη πορεία της πόλης στον χρόνο: Ο σωλήνας του υφάσματος που τυλίγεται, δένεται, γίνεται τετράγωνα και σπείρες, μίξη των πολιτισμών χωρίς αρχή και τέλος, σύμβολα από το ιστορικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης.

Το παρελθόν έρχεται και ενώνεται με το παρόν μέσα από τα χρώματα και τις φόρμες για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2014-15. Οι μνήμες αποτυπώνονται στο ύφασμα, το ύφασμα διογκώνεται για να χωρέσει όλες τις μνήμες των ανθρώπων της πόλης, αλλάζει σχήματα, μεταλλάσσεται, αλλά παραμένει ένα.
ΤΕΙ ΚΙΛΚΙΣ ΒΙΤΡΙΝΑ ΝΟΤΟΣ
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής: «…Σήμερα αναζητούμε συμβολικές επιφάνειες, symbolic surfaces, ένα λεξιλόγιο για να εκφράσουμε την ταυτότητά μας, να ανακαλύψουμε μια γλώσσα, φτιαγμένη από φυσικά υλικά, για να εξισορροπήσουμε την υπερβολική τεχνολογία. Το ύφασμα, η αίσθηση της αφής, που την προκαλούμε με τα παιχνιδίσματα των υφών, με τις τεχνικές ραφής που έρχονται από το παρελθόν, για να εμπλουτίσουν το σήμερα, είναι, για εμάς – τους ανθρώπους της ένδυσης – η ουσία του κόσμου μας, μάς ορίζει και μάς οριοθετεί.

Η ρευστότητα της εποχής γλυκαίνει μέσα από τις οργανικές φόρμες και τα υλικά, μπορούμε να την κατανοήσουμε με τις αισθήσεις μας, να την αγγίξουμε, να τη φορέσουμε. Ως αντίδραση στην «εικονική» μας, ως ένα βαθμό, υπόσταση, χρειαζόμαστε περισσότερα αληθινά συναισθήματα και άγνωστα, ίσως, απρόσμενα σενάρια: Τα στοιχεία της αφής και του τρισδιάστατου είναι το αντίβαρο στις άψυχες επίπεδες οθόνες της ζωής μας, γεμίζουν τα δάχτυλά μας με συγκίνηση».

Οι συντελεστές
Concept βιτρίνας/Επιμέλεια/Επικοινωνία: Αφροδίτη Παναγιωταλίδη, εργαστήριο Visual Merchandising, εργαστηριακός συνεργάτης τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Concept Design: Αθηνά Κουλούρη, σχεδιάστρια μόδας του τμήματος ΣΤΕ ΤΕΙ ΚΜ (Κιλκίς)
Ομάδα Visual Merchandising: Οι σχεδιάστριες μόδας του τμήματος ΣΤΕ ΤΕΙ ΚΜ (Κιλκίς) Χριστίνα Αποστολίδου, Φανή Δέλλιου, Αθηνά Κουλούρη, Ταρσή Κουλούρη, Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, Βιργινία Σταυρακάκη
Ένδυμα: Έλενα Λιάκου, σχεδιάστρια μόδας του τμήματος ΣΤΕ ΤΕΙ ΚΜ (Κιλκίς)

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]