Οικονομία

Ενδιαφέρον παρουσίασε η τηλεδιάσκεψη του ΕΒΕ για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Ενδιαφέρον παρουσίασε η τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο αφορά σε δανειολήπτες με δάνεια «στο κόκκινο», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24-9-20 με πρωτοβουλία του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Απαντήσεις σε ερωτήματα μικρομεσαίων επιχειρηματιών και λογιστών – μελών του επιμελητηρίου Κιλκίς για το πρόγραμμα «Γέφυρα», έδωσε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης, σε ηλεκτρονική ημερίδα που διοργάνωσε η διοίκηση του φορέα.

Ο κ. Κουρμούσης αφού ανέλυσε τις λεπτομέρειες και τα οφέλη του προγράμματος «Γέφυρα» γιά τους δανειολήπτες, προέτρεψε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, έως την 30η Σεπτεμβρίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους (www.keyd.gov.gr/covid 19-gefyra/).

O ειδικός γραμματέας, επεσήμανε ότι στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλα τα είδη δανείων που μπορεί να έχει λάβει ο επιχειρηματίας, είτε είναι καταναλωτικά, είτε επιχειρηματικά, για να λάβει επιδότηση έως και 90% από το κράτος, προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία της κύριας κατοικίας του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποδειχθεί με οποιοδήποτε τρόπο, ότι έχει πληγεί ο επιχειρηματίας ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι βασική προϋπόθεση γιά την ένταξη στο πρόγραμμα, είναι η ευνοϊκότερη μακροπρόθεσμη ρύθμιση του δανείου του επιχειρηματία. Γιά να υποβάλει κάποιος αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, θα πρέπει ταυτοχρόνως να συναινέσει στην άρση του τραπεζικού του απορρήτου.

Πρόγραμμα – «ασπίδα»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χρήστος Χατζημλάδης, προλογίζοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι «το κυρίαρχο θέμα αυτήν την περίοδο, είναι η στήριξη της μικρής επιχείρησης, η οποία αντιστέκεται σθεναρώς όλη την μακρά αυτή περίοδο της κρίσης. Το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» με την κρατική επιδότηση των δανείων είναι μία «ασπίδα» στον μικρό επιχειρηματία και την οικογένειά του και πρέπει τις επόμενες μέρες να γίνει ευρύτερα γνωστό».

Στην ανάγκη να δοθεί ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, προκειμένου να τύχουν των ευεργετημάτων του όσο περισσότεροι επιχειρηματίες γίνεται, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων Πολύκαρπος (Πόλυς) Βασιλειάδης, τονίζοντας παράλληλα, ότι γενικώς οι μικρομεσαίοι με «κόκκινα» δάνεια, περιμένουν από τις τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση των οφειλών, προκειμένου να δοθεί και σε αυτούς, η δυνατότητα ένταξης και παραμονής στο πρόγραμμα επιδότησης…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα