Γενικά

Ορατό το ενδεχόμενο να «κοπεί» και πάλι στα δύο ο νομός

Το ενδεχόμενο να «κοπεί» ξανά ο νομός μας λόγω της επιδεινώσεως των καιρικών συνθηκών, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι γιά το αμέσως προσεχές διάστημα, είναι πλέον και πάλι ορατό.
Και τούτο, διότι η στάθμη των υδάτων στην περιοχή της Αρτζάν-Αματόβου έχει ανέλθει ήδη αισθητώς το τελεταίο διάστημα και «απειλεί» να κατακλύσει εκ νέου το οδόστρωμα στην περιοχή του λατομείου του Βαφειοχωρίου.

Όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο υπεύθυνος γιά θέματα πολιτικής προστασίας περιφερειακός σύμβουλος Ανδρέας Βεργίδης είναι μία εξέλιξη που δεν μπορεί να αποκλεισθεί, παρά το γεγονός ότι όλο αυτό το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της περιοχής, προκειμένου να αμβλυνθούν οι παράμετροι, που επηρεάζουν αρνητικώς την αποστράγγιση των υδάτων στην επίμαχη περιοχή, και τα οποία πριν από μερικές εβδομάδες ανερχόμενα σημαντικά είχαν συμβάλει στο να αποκοπεί η οδική σύνθεση Κιλκίς-Παιονίας στην εν λόγω περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό των παρεμβάσεων είχαμε πριν από μερικές ημέρες, όπως ανέφερε, την εκ νέου επίσκεψη κλιμακίου των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας προκειμένου να αξιολογηθούν, εκτός των άλλων, οι παρεμβάσεις στην περιοχή «Πόρτες» στην κοίτη του ποταμού Αξιού, ώστε να παρεμποδισθεί η είσοδος των υδάτων του στο αρδευτικό κανάλι της Αρτζάν.

Παράλληλα τόνισε είναι σε εξέλιξη σειρά παρεμβάσεων μέσω ειδικών μηχανημάτων που έχει μισθώσει η περιφέρεια από διαφόρους εργολάβους στην περιοχή του Αγιάκ, που και αυτή παρουσιάζει προβλήματα τα οποία επιτείνουν το πλημμυρικό φαινόμενο στην λεκάνη της Αρτζάν.

«Σε κάθε περίπτωση», συνέχισε, «όλα αυτά συνιστούν παρεμβάσεις, που δεν προσφέρουν ασφαλή και μόνιμη διευθέτηση του προβλήματος, που ναι μεν λειτουργούν ανακουφιστικά, όμως δεν είναι βέβαιον ότι δύνανται να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αποκοπής εκ νέου της οδικής σύνδεσης Κιλκίς-Παιονίας στην επίμαχη περιοχή.
Γι’ αυτό άλλωστε η αντιπεριφέρεια του Κιλκίς έχει προτείνει αρμοδίως την ανάψωση του οδοστρώματος στην περιοχή από το λατομείο του Βαφειοχωρίου μέχρι την γέφυρα του κεντρικού καναλιού της Αρτζάν, ούτως ώστε ακόμη και σε περίπτωση πλημμύρας να μην έχουμε ταυτοχρόνως και διακοπή της οδικής σύνδεσης».

Δυστυχώς, απ’ ό,τι διαφαίνεται, και με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η επιδείνωση του καιρού στο ξεκίνημα της εβδομάδας θα είναι ραγδαία, και το μόνον που απομένει ίσως να δούμε είναι σε τι βαθμό, θα επηρρεάσει την έκταση των πλημμυρών και εάν θα χρειασθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες η κυκλοφορία στον βασικό οδικό άξονα του νομού μας, να εκτελείται μέσω της παρακαμπτήριας οδού Βαφειοχωρίου-Κοτυλίου-Σιταριάς-Πολυκάστρου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα