Πολιτισμός

Επίσημη έναρξη για το διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου και παντομίμας Κιλκίς

Επίσημη έναρξη για το ανοιξιάτικο για πρώτη φορά έκανε σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς, που πραγματοποιείται φέτος τον Μάιο αντί για τον Οκτώβριο, που ήταν ο καθιερωμένος μήνας της διοργάνωσης.

Η 17η διοργάνωση, από τις 14 ως τις 26 Μαΐου, πραγματοποιήται στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς, αλλά και στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και περιλαμβάνει 36 θιάσους από 11 χώρες, 130 καλλιτέχνες, 38 διαφορετικά θεατρικά έργα, περισσότερες από 100 παραστάσεις, 7 σεμινάρια – εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες και 20 εργαστήρια στα σχολεία, όλα με την οργάνωση του Δήμου Κιλκίς και την υποστήριξη των τοπικών πολιτιστικών φορέων της πόλης, όπως την «Τέχνη του Κιλκίς» και την «Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών», μεταξύ άλλων.

Φέτος καλλιτέχνες και θίασοι από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή, τη Πορτογαλία, την Κούβα, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία, την Ιαπωνία, τη Βολιβία, την Ελβετία, τη Βραζιλία και την Ελλάδα θα μεταμορφώσουν το Κιλκίς σ’ ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι που δίνει υπόσταση στον όρο «πολιτιστική αποκέντρωση». Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία του θεσμού, καθώς μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, το μέλλον του φεστιβάλ είναι αβέβαιο.

Επιπλέον, από τις 14 ως τις 18 Μαΐου, η 7η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών και Ηθοποιών/Καλλιτεχνών Σωματικού Θεάτρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό παράρτημα της UNIMA και το Φεστιβάλ “Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση”, δίνει το κίνητρο σε νέους δημιουργούς να συναντηθούν στο Κιλκίς και να παράξουν τέχνη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια και να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους αναπτύσσοντας ένα δημιουργικό διάλογο με τη διεθνή ομάδα ειδικών του «Θεατή – Κριτή».

Εφέτος καλλιτέχνες και θίασοι από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή, τη Πορτογαλία, την Κούβα, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία, την Ιαπωνία, τη Βολιβία, την Ελβετία, τη Βραζιλία και την Ελλάδα θα μεταμορφώσουν το Κιλκίς σ’ ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι που δίνει υπόσταση στον όρο «πολιτιστική αποκέντρωση». Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς αλλά και στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί η 7η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών και Ηθοποιών/ Καλλιτεχνών Σωματικού Θεάτρου σε συνεργασία με το Ελληνικό παράρτημα της UNIMA και το Φεστιβάλ “Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση”. Κίνητρο σε νέους δημιουργούς να συναντηθούν στο Κιλκίς και να παράξουν τέχνη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια και να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους αναπτύσσοντας ένα δημιουργικό διάλογο με τη διεθνή ομάδα ειδικών του «Θεατή-Κριτή».

Είσοδος στο φεστιβάλ 2 ευρώ για τα παιδιά, 3 ευρώ για τους ενήλικες. Ομαδικό εισιτήριο 1 ευρώ έκαστος.

Πληροφορίες τηλ. 23413 52205-9 (8.30 π.μ.-2.30 μ.μ.) Για επισκέψεις σχολείων και συμμετοχή στα εργαστήρια τηλ. 23413 52205 ή 23413 52209.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα